Хванатият преди дни близо половин тон хероин в промишлената зона

...
Хванатият преди дни близо половин тон хероин в промишлената зона
Коментари Харесай

Хванатият половин тон хероин в Сливен е за близо 24 млн. лв.

Хванатият преди дни близо половин звук хероин в промишлената зона на Сливен е оценен на близо 24 млн. лева Това заяви Министерство на вътрешните работи и популяризира видео от профилираната полицейска интервенция провела се на 3 юни. В нея са взели участие чиновници на ГДБОП, Европол и Агенция " Митници " под надзора на Специализирана прокуратура.

Наркотичните субстанции са пристигнали с 4 огромни контейнера по море на пристанище Варна-запад. С товарни камиони са били превозени до наето хали в Сливен. Наркотикът е бил прикрит в кухини на мраморни плочи. В един тайник са се събирали сред 3 - 4 кг от наркотичното вещество.

В момента на изваждането на хероина от тайниците са арестувани двама турски жители. Повдигнати са им три обвинявания - за незаконно съдружие, за трафик на високорискови наркотични субстанции в изключително огромни размери, както и за държане на опиати. Те са с непрекъсната мярка за неотклонение " задържане под стража " с решение на Специализирания углавен съд.

Общото количество на хероина по първични данни е 400 - 500 кг. Наркотикът е с висока непорочност с генезис Иран. Бил е предопределен за Западна Европа.

Изпълняващият активността административен началник на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова сподели, че работата по досъдебното произвеждане е траяла към 4 месеца. Тя дефинира интервенцията като неоспорим триумф. Като външна граница на Европейски Съюз България не позволи хероинът да бъде ориентиран към други страни, сподели прокурор Маджарова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР