Хуманизъм и капитализъм. Постхуманистична перспектива за чудовищата“ – в тази

...
Хуманизъм и капитализъм. Постхуманистична перспектива за чудовищата“ – в тази
Коментари Харесай

Румънски автор се включва в Литературния фестивал тази вечер

„ Хуманизъм и капитализъм. Постхуманистична вероятност за чудовищата “ – в тази тематика тази вечер ще ни води Василе Михалаке от Румъния. Той е съосновател на списание Post/h/um. за постхуманистични проучвания, както и негов редактор. Координатор е на разнообразни сборници с критическа доктрина и създател на публикации най-вече за постхуманизма и авангарда.

Авторът на това проучване има собствен проект по какъв начин да подходи към тематиката: “ За краткост и от методологически съображения ще разделим чудовищата на капиталистическия хуманизъм на пет посоки, образувани сред XVII и XIX в., в границите на които, несъмнено, е имало рецензии, опити за промени и даже въстания: патриархат (подчиненото състояние на жените), колониален расизъм (и митът за прогреса), работническа класа или работна мощ, употреба на животни и adultism (натурализация на детската невинност). Възникнали вследствие на развиването на идеологията на хуманизма и нейния стопански аспект – капитализма, те ще бъдат подложени на критика от голям брой направления, които в последна сметка ще доведат до появяването на актуалния критически постхуманизъм.

Публиката може да поддържа или да оспори този метод към тематиката в Дом Канети довечера. Срещата с създателя стартира в 18.00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР