Хуманитарни служители казват, че стотици камиони, превозващи жизненоважни доставки, се

...
Хуманитарни служители казват, че стотици камиони, превозващи жизненоважни доставки, се
Коментари Харесай

Камиони с хуманитарна помощ за Газа чакат на границата

Хуманитарни чиновници споделят, че стотици камиони, пренасящи жизненоважни доставки , се насочват към единствения граничен пункт Рафах сред Газа и Египет.

" Не ни беше казано в какъв брой часа ще пресечем границата, само че бяхме помолени да се отправим към Рафах ", сподели представител на египетския Червен полумесец, поискал анонимност.

Всички пропускателни пунктове в Газа, в това число Рафах, остават затворени. Камиони се струпват от египетската страна от няколко дни. От друга страна, десетки палестинци чакат да се измъкнат от Газа.

Граничните управляващи, породени от израелските въздушни удари на граничния пункт Рафах от линията Газа към Египет, сподели палестински чиновник пред CNN в понеделник.

Щетите изиграха роля в забавянето на отварянето на контролно-пропускателния пункт , сподели той, като опасенията по отношение на опцията за нови удари в региона " стопират напъните за възобновяване на вредите от предходни въздушни удари ".

Два египетски източника са разказали на Ройтерс, че за, което да продължи няколко часа, с цел да се улесни влизането на помощта и евакуацията през Рафах.. Хамас също отхвърли да е договаряно помирение.
 Пунктът сред Газа и Египет остава затворен
Пунктът сред Газа и Египет остава затворен

Все още не е почнала сухопътната интервенция в Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР