Художникът Йорит се прегърна и снима с ПутинАртистът предизвика критики

...
Художникът Йорит се прегърна и снима с ПутинАртистът предизвика критики
Коментари Харесай

Италиански творец осъди пропагандата на Запада

Художникът Йорит се прегърна и снима с Путин
Артистът провокира рецензии с графит в Мариупол

„ В Русия съм, с цел да покажа на Италия, че сте хора и с цел да се опълчва на ожесточената агитация на Запада против вас “ - това съобщи пред Владимир Путин най-известният италиански „ стрийт актьор “ и художник на графити Йорит.

Той взе участие в Сочи в интернационален юношески фестивал. И по време на срещата на участниците във форума с съветския президент, Чиро Черуло, както е същинското име на Йорит, изиска да си направи селфи с президента. „ Разбира се - пошегува се Путин - стига да не ме ощипете, с цел да се подсигурите, че съм същински човек “.

Последва топло здрависване и прегръдка за фотографията. После Владимир Путин сподели, че руснаците постоянно са се възхищавали от италианското изкуство и то постоянно било държало близки народите на двете страни. „ Италианското изкуство е велико изкуство на популярен народ и това е явно - акцентира президентът пред участниците от целия свят в младежкия конгрес и продължи: - „ Но освен изкуството сплотява двата народа, тъй като италианците постоянно таят в сърцата си желанието за независимост, а това значи, че вие почитате желанието на другите нации да създадат своя избор и да изберат своята орис “. „ Борбата на Италия за самостоятелност, Гарибалди, това не ни ли сплоти? “, сподели още президентът.

Допускайки, че селфито на Йорит с Путин може да е било „ режисирано “,  „ Република “ и „ Стампа “ показаха, че „ стрийт актьорът “ към този момент бил провокирал много негативни реакции на Апенините и по света с неотдавнашния си стенна живопис в завладения от руснаците украински град Мариупол. Защото на голямата рисунка е изобразено плачещо момиченце, в чиито очи се отразява знамето на Донецката национална република, като художникът изясни на провокиращи го с въпроси публицисти, че то просто символизирало всички страдащи от войната деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР