Художникът Владимир Кондарев, дългогодишен директор на Градската художествена галерия Георги

...
Художникът Владимир Кондарев, дългогодишен директор на Градската художествена галерия Георги
Коментари Харесай

Художникът Владимир Кондарев почина на 63-годишна възраст

Художникът Владимир Кондарев, дълготраен шеф на Градската художествена изложба " Георги Данчов Зографина " в Чирпан, умря през днешния ден на 63-годишна възраст, оповестиха от общинския пресцентър. 

Животът и творчеството му бяха свързани с града на Яворов.

" Скърбим дружно с околните на изключителния ваятел, художник, държавник и другар Владимир Кондарев, който ни напусна без време. Трудно се намират думи, с които да изкажем болката си за тежката загуба. Чирпан и Изкуството обедняха с един необикновен гений, който извайваше историята на града ни със своите картини и статуи “, споделят от Община Чирпан. 

Любовта на създателя към родния град е въплътена в голям брой, сътворени от него произведения, носещи благословия и мъдрост и го подреждат в съкровищницата на българската просвета. Кондарев е създател на голям брой независими експозиции. Участвал е в десетки общи изложения и пленери в страната, илюстрирал е десетки стихосбирки и белетристични текстове.

Сбогуването с Владимир Кондарев ще се бъде на 21 юли 2022 година в параклиса на гробищен парк Чирпан, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР