Художникът, който умееше да взривява облаците (по Елин Рахнев) ще

...
Художникът, който умееше да взривява облаците (по Елин Рахнев) ще
Коментари Харесай

Необозримият свят на Кольо Карамфилов

Художникът, който умееше " да взривява облаците " (по Елин Рахнев) ще оживи стените на Артгалерията в НДК от 4 до 20 октомври. Произведения от разнообразни интервали в артистичния живот на обичания художник, предоставени от галеристи, частни колекционери и другари, ще бъдат показани в изложбата " Необозримо за Кольо Карамфилов ". Официалното разкриване е на 4 октомври от 18.30 ч.

През годините художникът работи в съвсем всички жанрове на образното изкуство - графика, живопис, статуя, пърформанс, съоръжения, снимка. Освен това той се изявява като режисьор и сценарист.

" Кольо Карамфилов е средоточие на разнообразни, от време на време провокативни гледни точки, креативен концепции и настройки. Той е от дребното български създатели с блестящо изразен районен и в същото време народен образ и значителност. Специфичното му място в художествените процеси от последните десетилетия у нас се дефинира от пресичането сред умишлено определената автостилизация на актьора като " художник на личния си живот " и разполагането на творчеството като територия, която единствена е в положение както да изрази, по този начин и да резервира самостоятелната сензитивност на създателя ", споделя изкуствоведът проф. Галина Лардева, която е куратор на плана.

На изложбата ще бъдат показани и фрагменти от филми за и с присъединяване на Кольо Карамфилов в опит да се построи обозрима картина на разноликото му творчество. Също по този начин на откриването ще бъде показан двуезичен азбучник, особено квалифициран за събитието.

Проектът се реализира от фондация " Култура и актуалност " в партньорство с изложба " U.P.A.R.K. " и е част от формалната стратегия на Европейска столица на културата - Пловдив, 2019.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР