Художник, драматург, специалист по дигитално архивиране и двама музейни работници

...
Художник, драматург, специалист по дигитално архивиране и двама музейни работници
Коментари Харесай

Вещи с история вдъхновяват пловдивчани в Bee Bop Cafe

Художник, драматург, експерт по цифрово архивиране и двама музейни служащи ще вземат участие в новото издание на събитийния формат „ Нощ на историите ”, който ще се организира на следващия ден към този момент от 20 часа в Bee Bop Cafe.

Акцентът в него ще е „ Вещи с история ”, които са свързани с Пловдив. 

Един от участниците е експертът по цифрово архивиране Иван Крачанов, който е началник на Дигиталния център към НБ " Иван Вазов ". Наскоро институцията показа новата си Дигитална библиотека.

Това са 95 рисунки на картон, основани от пловдивските художници Йоан Левиев, Димитър Киров, Енчо Пиронков и Анастасия Кметова.

Те са рисунки на планове, направени в мащаб, за художествено оформление на градската среда - фрески, сграфито и мозайки, около които пловдивчани минават всеки ден. 

Виолета Николова и Светлана Василева от Етнографския музей ще опишат забавни истории, свързани с Куюмджиевата къща, която тази година празнува 175 години.

Другият забавен участник е драматургът и сценичен археолог Катерина Георгиева.  От три години тя работи в Драматичния спектакъл, където търси и възвръща архива му. Накрая с него ще бъде основан музей на 140-годишния спектакъл.

Петият участник в „ Нощ на историите ” е ръководителят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева.  

Първото издание на „ Нощ на историите ” бе в София през 2019 година. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР