Художничките Радка Жекова и Екатерина Стойчева - ИНА пренасят артистичната

...
Художничките Радка Жекова и Екатерина Стойчева - ИНА пренасят артистичната
Коментари Харесай

Две художнички, обсебени от Гауди, показват живопис и стъклопис в обща изложба

 Снимка Художничките Радка Жекова и Екатерина Стойчева - ИНА придвижват " артистичната полуда " на Барселона в сърцето на София. Необикновената им галерия " Гауди отнемане " ще бъде открита от ръководителя на СБХ Любен Генов довечера от 19.00 ч. в галерията " Евдокия Арт Глас " (ул. " Раковски " 120), оповестяват уредниците.

Около 15 огромни живописни платна на Радка Жекова във фантазен род хармонично съжителстват с 40 нейни миниатюри – реплики на творчеството на фамозния испански проектант Антони Гауди.

Стъклописите на ИНА са самобитен пътепис и роман за изживения екстаз от общуването с архитектурните творби на " Светеца на Барселона ".

Нейните миниатюри също са към 40, а многочислените стъклени предмети, разнородни по форма и функционалност, изобилстват на пресъздадени фрагменти от световноизвестните забележителности на каталунската столица.

За цялостното прекарване на вълшебството авторките са подготвили мултимедия с над 2000 фотоси на разнообразни " парченца " от Барселона. Посетителите ще се насладят на Саграда Фамилия, Батийо, Каса Висенс, Парк Гюел, Каса Мила и безчет красиви елементи. 

Изложбата ще продължи до 23 юни. 

Поканени са всички, влюбени в Гауди, и всички, които още не са, означават от екипа. 

Информацията е на БТА
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР