Хуберт Хуркач завоюва титлата от силния тенис турнир от сериите

...
Хуберт Хуркач завоюва титлата от силния тенис турнир от сериите
Коментари Харесай

Хуркач пречупи Рубльов за втора титла от Мастърс 1000 в кариерата

Хуберт Хуркач завоюва купата от мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в Шанхай, откакто на финала пречупи Андрей Рубльов в същински трилър с 6-3, 3-6, 7-6 (8) за близо два часа и 10 минути здрава борба на корта.


Първият сет отиде на сметката на поляка, който сервира съвършено и се възползва от слабия сервис гейм на Рубльов при 3-2 в своя изгода, с цел да поведе в резултата. Втората част се разви по еднакъв метод, само че с противоположен знак - двамата си размениха функциите, като този път руснакът направи брейк първоначално и не позволи съмнения, с цел да възвърне статуквото. В третия съдбоносен сет Хуркач имаше мачбол при 5-4 и сервис на Рубльов, само че петият в схемата се избави. Стигна се закономерно до тайбрек, в който съветският тенисист поведе с 5-2 точки, само че Хуркач изравни до 5-5. Рубльов пропусна мачбол при 6-5 точки. Той съумя да избави нови два мачбола пред противника, преди да капитулира при четвъртия късмет на полския колос да затвори сполучливо срещата.

Финалният дуел се трансформира в угощение на сервиращите, като общо двамата нанизаха цели 34 аса, освен това без нито една двойна неточност. Почти нищо не раздели Рубльов и Хуркач, като руснакът приключи с 42 уинъра и едвам осем непредизвикани неточности, до момента в който полякът завърши с 44 печеливши удара и единствено седем непредизвикани.

За Хуркач това е втора купа от такава категория след тази в Маями през 2021, когато надделя Яник Синер. Миналата година той отстъпи на Пабло Кареньо Буста на финала в Канада. Общо, Хуркач има седем трофеи от осем изиграни финала, като по-рано тази година ликува и на шампионата в Марсилия. Рубльов не съумя да запише на собствен ред втора купа от Мастърс 1000 след тази в Монте Карло през април тази година, като остава с 14 трофея във витрината си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР