Хуберт Хуркач се наслаждаваше на добри изяви в началото на

...
Хуберт Хуркач се наслаждаваше на добри изяви в началото на
Коментари Харесай

Първата сензация на Уимбълдън е факт: Миналогодишен полуфиналист е аут още на старта!

Хуберт Хуркач се наслаждаваше на положителни изяви при започване на тревния сезон, които напълно скоро го водиха до купата в Берлин, където той не даде сет на международния номер 1 Даниил Медведев във финала. Това автоматизирано сложи поляка измежду фаворитките на почналия през днешния ден Уимбълдън, само че още в първия ден станахме очевидци на неочакван резултат, откакто международният номер 10 беше надигран от Алехандро Давидович Фокина. Испанецът имаше зад тила си единствено един единствен мач на зелено в интервала преди Уимбълдън, който приключи със загуба за него, само че през днешния ден 37-ят в света сподели, че може да е конкурентоспособен и върху тревната повърхнина, изхвърляйки миналогодишния полуфиналист - 7:6(4) 6:4 5:7 2:6 7:6(8).

Двамата навлязоха решително в конфликта и мъчно някой можеше да вземе предимство пред съперника си. Все отново равенството бе на път да бъде нарушено, когато изненадващо Фокина пръв получи късмет да пробие противника си, само че Хуркач се оправи със обстановката. Веднага по-късно самият той можеше да пречупи испанеца и да се откъсне в резултата, само че салдото остана неизменен до края на откриващия сет, който трябваше да се реши след тайбрек. В него също силите бяха изравнени, само че Фокина показва превъзходен тенис в решаващите моменти и записа на сметката си шест от последните седем точки, с цел да поведе в общия резултат.

Emmm

So this just happened on match point.

And now we`re at 5-5 in the third.

This feels like the start of an Aesop`s fable.
— Jack Edward (@ontheline_jack)
След почивката двамата двамата продължиха да бъдат безупречни и огромна част от сета се разви под контрола на сервиращите. След като не видяхме нито една опция за брейк пред който и да е от двамата, изглеждаше, че ще последва нов тайбрек, само че младият испанец още веднъж откри метод да съкруши любимеца, пробивайки го в последния вероятен миг, с което удвои задатъка си.

В третия сет още веднъж за дълъг интервал от време властваше паритетът и нито един не успяваше да вземе самодейността, с цел да се стигне до осмия гейм, когато международният номер 37 осъществя пробив, който напълно скоро можеше да го изпрати напред към втория кръг. Последваха три мачбола на сметката на испанеца, които обаче не бяха оползотворени, а до края Хуркач завоюва четири следващи гейма, с цел да се задържи в борбата. Подемът на поляка бе изтъкнат и в четвъртата част, където той за негативно време се озова с преднина от два пробива, преди по безапелационен метод да се придвижи към изравняването на общия резултат.

Шампионът от Берлин от ден на ден изглеждаше, че ще успее да осъществя цялостен поврат, защото се откъсна с 4:2 в последната част, а след това сервираше и за мача, само че бе извънредно неоснователен, което му коства гейма. Тайбрекът пък бе изпълнен с голям брой обрати, като още веднъж по-добрите шансове бяха да Хуркач. Той обаче пропиля задатък от 7:4 точки и след 10:8 се сбогува с конкуренцията още в първия кръг.

Alejandro Davidovich Fokina defeats Hubert Hurkacz in an absolute rollercoaster on No.3 Court
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР