Huawei проведе в Лондон своята официална презентация на новите флагмански

...
Huawei проведе в Лондон своята официална презентация на новите флагмански
Коментари Харесай

Анонс на смартфона Huawei Mate 20: тройна камера и SoC Kirin 980

Huawei организира в Лондон своята публична презентация на новите флагмански смарт телефони Mate 20 и Mate 20 Pro. Това са първите мобилни устройства, основани на фирмената система-върху-чипа Huawei Kirin 980 , създавана посредством 7 нанометров софтуерен развой.

 Huawei Mate 20

Новите процесорни ядра обезпечават 75% прираст на продуктивността и 58% по-добра енергийна успеваемост спрямо ARM Cortex-A73 ядрата, употребявани в предходната SoC Kirin 970. Новият чип има 6,9 милиарда транзистори – с 60% повече от предходния. Процесорните ядра с осем и са разграничени на три клъстъра. Налични са 2х ARM Cortex-A76 за задания, изискващи доста запаси, 2х ARM Cortex-A76 за логаритми със междинна активност и 4х ARM Cortex-A55 ядра с висока енергийна успеваемост. В чипа е интегриран и двоен NPU блок за логаритмите с детайли на изкуствен интелект.
Huawei Mate 20
Смартфонът Huawei Mate 20 е оборудван с плосък 6,53-инчов IPS екран с дребен капкообразен разрез и резолюция 2244х1080 пиксела, предпазен с Corning Gorilla Glass. Процесорът и паметта са същите, като в топ-модела Huawei Mate 20 Pro.

Основната камера също е тройна, само че нейната настройка е по-различна. Резолюцията на главния датчик е 12 МР, а неговият обектив е общоприет широкоъгълен, със светлосила F/1,8. Допълнителният 16 МР датчик има свръхширокоъгълен обектив с апертура F/2,2. За 3х оптичното нарастване се употребява 8 МР датчик с телефото обектив (52 мм) и апертура F/2,4. Макро режимът и функционалностите на изкуствения разсъдък са същите. Оптиката е Leica.



На предния панел е сложена съществена камера с резолюция 24 МР. Не е подложен 3D скенер за различаване на лицето и дисплеят няма огромен разрез начело.

Захранването се реализира от акумулаторна батерия с потенциал 4000 mAh. Поддържа се бързото зареждане SuperCharge, само че мощността е понижена до 22,5 W. Няма безжично зареждане, както и стерео представители. Но е сложено общоприетоо 3,5-милиметрово аудио гнездо.

И двата телефона работят под ръководството на операционната система Android 9.0 Pie, надградена до EMUI 9.0. Цените и датите на продажби на флагманските смарт телефони Huawei Mate 20 и Mate 20 Pro ще бъдат оповестени по-късно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР