Huawei обяви, че всички наскоро пуснати на пазара устройства ще

...
Huawei обяви, че всички наскоро пуснати на пазара устройства ще
Коментари Харесай

Huawei ще получи Android Q поддръжка за последните си устройства

Huawei разгласи, че всички неотдавна пуснати на пазара устройства ще получат поддръжка за Android Q. В своя обява в Twitter, ориентирана към потребителите в Обединеното кралство, от компанията са безапелационни, че идните софтуерни актуализации на Гугъл ще бъдат напълно налични за последните модели мобилни устройства.

Huawei също по този начин разсейва някои от най-често срещаните легенди, с които са обрасли новините за близкото бъдеще на компанията. В тази връзка от китайския софтуерен колос обръщат особено внимание, че американските приложения като Фейсбук и Instagram ще продължат да бъдат налични, както и че няма промени в съществуващите гаранционни съглашения.

Устройствата, за които се удостоверява, че ще получават актуализации, включват водещите серии P30 и Mate 20, както и бюджетни варианти като P Smart 2019. Поддръжката ще се простира обратно до серията Mate 10 от 2017 година.

Според вътрешна информация серията Honor 20 също ще продължи да получава актуализации. Подмарката на Huawei се надява също по този начин това да засегне и нейните апарати от предходната година.

В последно време доста консуматори бяха загрижени за бъдещето на телефоните си, откакто Huawei бе добавена в " черния лист " на фирмите, сложени под забраняване в Съединени американски щати. Ако това решение продължи да бъде реалност, Huawei ще имат достъп единствено до версията на Android с отворен код, което ще накара компанията да форсира създаването на личната си операционна система.

Представянето на компактния сгъваем смарт телефон Mate X към този момент беше отсрочено най-малко до есента, а новият модел Mate 30 към момента е обгърнат в неустановеност. Като цяло бъдещето на Huawei след август остава неразбираемо, само че актуалните консуматори на марката най-малко могат да спят умерено, защото устройствата им ще продължат да работят както и до момента.

Ето и цялостният лист на устройствата на Huawei, за които е доказано, че ще продължат да получават поддръжка за Android Q:

P30 Pro
P30
Mate 20
Mate 20 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 20 RS
P30 lite
P smart 2019
P smart + 2019
P smart Z
Mate 20 X
Mate 20 X (5G)
P20 Pro
P20
Mate 10 Pro
PORSCHE DESIGN Mate 10
Mate 10
Mate 20 Lite
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР