Хуан Карлос Фереро заяви, че разрешаването на треньорските указания по

...
Хуан Карлос Фереро заяви, че разрешаването на треньорските указания по
Коментари Харесай

Фереро: Няма да позволя Алкарас да стане високомерен


Хуан Карлос Фереро съобщи, че разрешаването на треньорските инструкции по време на мачовете е улеснило доста работата на треньорите в Тура. Съвсем до неотдавна коучингът публично не бе разрешен, само че управителните институции в тениса взеха решение да трансформират това, като промяната бе посрещната с доста положителни мнения.

„ Продължавам да поддържам изцяло решението, позволяващо коучинга по време на мачовете. Не ми харесваше това, че на съдиите, с изключение на всичко друго, им се постановяваше да ни дебнат като служители на реда. Сега всички сме доста по-спокойни и имаме опция да споделяме пълноценно с играчите. Това решение промени живота на треньорите “ – сподели първенецът от Ролан Гарос 2003 в изявление за испанското радио Cadena Ser.

Миналата седмица възпитаникът на Фереро – Карлос Алкарас, победи на ATP 500 шампионата в Барселона, като това бе негова трета купа от началото на годината, както и втора поредна в Conde de Godo.

На въпроса какво най-вече му харесва в работата му с младежа, някогашният №1 отговори „ Много ми харесва смелостта му на корта. Той излиза на мрежата постоянно, когато има опция, и това въобще не го тормози. Карлос постоянно се стреми да се забавлява на корта, тъй като знае, че това е една от главните аргументи за триумфите му до момента. Понякога съм по-строг с него и изисквам избрани неща по време на мачовете, само че в множеството случаи се старая да не го лимитирам в тактически или механически проект “.

Алкарас има трофеи на две разнообразни настилки от началото на сезона, като с изключение на в Барселона и Буенос Айрес победи и на Мастърса в Индиън Уелс. Испанецът към момента няма трофей на трева, само че отбелязва прогрес в това отношение, като предходната година игра осминафинал на Уимбълдън, изгубен трагично от Яник Синер.

„ Карлос от ден на ден осъзнава, че е образец и пример за доста хора. Той би трябвало да остане крепко стъпил на земята и мога да му оказа помощ с това, тъй като съм минал по същия път. Най-лошото, което бихме могли да създадем, е да оставим високомерието да ни завладее. В Тура няма лесни съперници, изключително в случай че имаш неприятен ден. Алкарас осъзнава това и дава всичко от себе си на всяка подготовка. Адаптацията към клея беше сложна за него първоначално, само че когато стартира да се усеща удобно, доста мъчно може да се откри състезател, който да го победи на тази настилка “ – приключи финалистът от US Open 2003.

Алкарас ще стартира присъединяване си на Мастърс шампионата в Мадрид с мач против Емил Руусувуори или Юго Умбер, а в трети кръг
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР