Хроничното възпаление е свързано с рак, сърдечно-съдови заболявания, както и

...
Хроничното възпаление е свързано с рак, сърдечно-съдови заболявания, както и
Коментари Харесай

8 противовъзпалителни храни, които да добавите към диетата си

Хроничното инфектиране е обвързвано с рак, сърдечно-съдови болести, както и други здравословни проблеми. Няколко промени в диетата, обаче могат да оказват помощ за понижаване на възпалението, тъй че вие освен ще сте по-здрави, само че и е доста евентуално да излекувате към този момент съществуващите болести.

Има два типа възпаления и следствията от тях са напълно разнообразни. Острото инфектиране е безвредно и належащо. Приемер за остро инфектиране е заздравяването на прорезна рана. Хроничното инфектиране, въпреки това, е нездравословно и подсказва за съществуване на съществени болести. Симптомите му постоянно са неразбираеми и неспецифични. То е като дребен пожар, горящ тялото от вътрешната страна, който с течение на времето се поддържа от други дразнители.

Постепенно стартира да повлияе на организма, като поврежда клетките, преуморява имунната система и основава несъответствия, които могат да доведат до дълготрайни здравословни проблеми като автоимунни болести, артрит, меланхолия, болест на Алцхаймер и болест на Паркинсон.

Хроничното инфектиране е мъчно разпознаваемо, защото няма очевидни признаци, само че едно нещо, което изследванията удостоверяват е, че можете да предотвратите бъдещи болести, както и да намалите възпалението посредством избора на храна. Вижте 8 противовъзпалителни храни, които още през днешния ден да включите към диетата си.

1. Горски плодове

 горски плодове

Доказано е, че боровинките, ягодите, малините, къпините и алените боровинки оказват помощ за понижаване на рисковите фактори от появяването на сърдечно-съдови болести и високо кръвно налягане. Горските плодове съдържат противовъзпалителни съединения като антоцианини и елагитанини, както и калий, витамин С, витамин Е и фолиева киселина.

2. Пълнозърнести храни

Пълнозърнестите храни като кафяв ориз, пълнозърнест самун и овесени ядки са богати на антиоксиданти, фитинова киселина, витамин Е и селен. Пълнозърнестите храни съдържат и фибри. Жените би трябвало да се стремят към 25 г фибри дневно, а мъжете 38 г.

3. Чай Матча

Чаят Матча е родственик на зеления чай, само че с по-силен мирис и по-ярък цвят. Той е по-мощен от зеления чай, защото съдържа повече от съединението епигалокатехин-3-галат, което има мощни противовъзпалителни свойства.

4. Орехи

Орехите са богати на полиненаситени мазнини. Хората, които заменят наситените мазнини в храни като масло, пълномаслени млечни артикули и скотски мазнини с полиненаситени мазнини в храни като орехи, мазна риба и зехтин, имат по-малък риск от появяването на сърдечни проблеми.

5. Нар

 нарът е противовъзпалителна храна

Както плодовете, по този начин и сокът от нар оферират голям брой изгоди за здравето, спомагайки за понижаване на възможностите от развиване на разнообразни типове рак, сърдечно-съдови болести, артрит и други хронични болести. Някои от изгодите за здравето от потреблението на нар се дължат на неговите противовъзпалителни свойства, с помощта на съединения като елагитанини.

6. Кръстоцветни зеленчуци

Според изследванията кръстоцветните зеленчуци като броколи, карфиол, брюкселско зеле и зеле са мощни противовъзпалителни средства. Смята се, че изгодите от тези зеленчуци се дължат на фибри и основни фитохимикали като глюкозинолати.

7. Морска храна

Недостигът на протеин от друга морска храна, както и несъразмерното изразходване на месо и домашни птици са основни фактори за поява на хронично инфектиране. Стремете се да включите в диетата си риба и морски блага най-малко два пъти седмично. Не забравяйте, че мазни риби като сьомга, риба звук и сардини са извънредно значими, поради високото наличие на омега-3 мастни киселини, което имат.

8. Зехтин

Зехтинът се свързва с намален риск от разнообразни състояниея, в това число сърдечни проблеми, рак, ставни и неврологични болести. Предимството му е, на първо място се дължи на фенолно съединяване, наречено олеокантал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР