Хроничното изтощение е един от подценяваните проблеми на съвременния живот.

...
Хроничното изтощение е един от подценяваните проблеми на съвременния живот.
Коментари Харесай

6 ежедневни навика, които изпиват енергията ви

Хроничното безсилие е един от подценяваните проблеми на актуалния живот. Много от нас считат, че е напълно обикновено да сме ментално или физически изтощени в края на деня. Постоянно слушаме по какъв начин да повишим енергийните си равнища със здравословна диета, постоянен сън, физически извършения, само че рядко се замисляме за ежедневните ни привички, които изпиват силата ни. 

Ето някои напълно нормални неща, които вършим постоянно и които елементарно можем да променим:
Откажете се от тези привички, в случай че желаете Новата Година да е УСПЕШНА!
Всяка нова година е ново начало, нови упования, нови изненади, нови безредици и така нататък Следващите 12 месеца постоянно са по-различни от остарял...
Прочети повече
Грешка 1 - Пропускате хранения

Често забравяте за обяда или си лягате без вечеря. Не може да разберете за какво сте изтощени, поради натоварената работа или тъй като сте пропуснали хранене.
Човешко тяло употребява храната като гориво и “изключва ” тъкмо като телефона и колата, когато не са заредени. Възрастните би трябвало да се хранят на всеки 4-5 часа най-много със здравословна храна - ядки, плодове, зеленчуци. Избягвайте захар и джънк фуд.

Грешка 2 - Гледате филми и излъчвания, които ви работят прочувствено

Гледате ли вести или сериали в края на деня, с цел да релаксирате? За страдание резултатът е противоположен. Замислете се по какъв начин ви карат да се чувствате. Ако сте прочувствено изтощени от трогателен сериал или изнервени от новините, по-добре изключете тв приемника. Правете дребни домашен неща, разхождайте се или си бъбрете с другари.  

Грешка 3 - Силно осветяване
10 най-вредни привички съгласно Далай Лама, които демонстрираме всеки ден
Ако в последно време чувствате смяна в себе си, която да се характеризира с изнемощялост или нервност, липса на сила, може би тов...
Прочети повече
Меките, приглушени светлини изпращат сигнал на мозъка, че вечерта идва и е време за релакс. В отговор на топлата и мека светлина, за разлика от яркото осветяване, мозъкът стартира да създава мелатонин, хормон, който успокоява и споделя на тялото, че е време за сън. Ако се излагате на синя светлина, която идва от тв приемника и смарт телефона, има противоположен резултат. 

Грешка 4 - Отлагате дребни отговорности и задания

Дори и дребните отговорности се натрупват и ви работят стресиращо. Всеки път като видите неплатена сметка на масата, имейл от другар, който чака отговор с дни или неизмита чаша, е увещание, че сте неорганизирани, разсеяни и така нататък Всички тези дребни задължения и неприятни страсти се акумулират и ви работят изтощително. Вместо да отлагате дилемите и да си повтаряте “Трябва да измия чиниите ” или “Трябва да платя тока ”, направете го незабавно. Дори и този дребен триумф ще ви накара да се чувствате добре и да освободите съзнанието си от натрапчиви мисли. Ако не може да разчитате на паметта си, поставете си лист със задания на хладилника и го поглеждайте постоянно. 

Грешка 5 - Правите дълготрайни проекти

Да имате лист със задания ви носи успокоение и чувство за ред. В доста случаи е и много потребно. Но, в случай че вършиме проекти за доста време напред, това сигурно ще ви изтощи и стресира. Вместо да живеете в сегашното и да се радвате на мига, вие непрекъснато мислите за календара за идната седмица и се пробвате да подредите дилемите си. Не превръщайте планирането в спорт, тъй като това ще отнеме насладата от ежедневния ви живот. Вместо да менажирате целия си живот, планирайте единствено наложителните задания.
Тези 10 неща ще нарушат съня ви, не ги правете преди лягане
Все повече хора страдат от бодърствуване. Основната причина за това е стресът, само че има и други неща, които вършим по табиет, а те в действителност ни...
Прочети повече
Грешка 6 - Пиете кафе вечер

Няма да разясняваме изгодите и вредите от кафето. Но, когато пиете кафе, внимавайте за две неща - количеството и часа. Смята се, че приемането на повече от 400 мг кофеин дневно /3 чаши кафе или 5-6 чаши чай/ ви прави раздразнителни и неспокойни и усилва риска от сърдечни заболявания. Освен това, приемайте кафе в първата половина на деня, тъй като кофеинът блокира аденозиновите рецептори в мозъка, които дават отговор за съня. Ако пиете кафе вечер, се чувствате изтощени, само че не може да заспите. По-добре заменете следобедното кафе с чай, който съдържа по-малко кофеин, както и антиоксиданта Л-теанин, който има успокоителен и анти стрес резултат.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР