Хризантемите несъмнено са едни от най-красивите и кичести есенни растения.

...
Хризантемите несъмнено са едни от най-красивите и кичести есенни растения.
Коментари Харесай

Трикове и грешки при отглеждането на хризантеми

Хризантемите безспорно са едни от най-красивите и кичести есенни растения. Някои даже назовават това растение “златото на градината ” и “източната кралица ”. Как обаче да се грижите вярно за тях, с цел да ви радват по-дълго време? Ето няколко потребни съвета.

1.Повечето хризантеми се нуждаят от опора, да вземем за пример пръчка, изключително при започване на интервала на разцвет.
 Да си отгледаме хризантема Да си отгледаме хризантема
Хризантемата е едно от най-популярните и харесвани есенни цветя. Расте елементарно и цъфти в огромни количества в края на лятото и есента. Фор...

2. Засаждайте (поставяйте) на директна слънчева светлина, по опция на завет, и осигурете богата почва (в никакъв случай кисела).

3. За оптималното развиване на хризантемите и изобилния им напредък е значимо почвата да се поддържа съвсем непрекъснато влажна.

4. Ако желаете обилие от цветове и вярна кълбовидна форма, е по-добра концепция да вкоренявате млади растения всяка пролет.

5. През есента заложете на фосфорно-калиеви торове. Подхранването на корена също е значимо, с цел да не предизвикате изгаряне на листата (първо с азотни торове - за буйна зеленина, а през интервала на пъпкуване с фосфорно-калиеви торове)
 Цветята, които ще ви донесат шанс Цветята, които ще ви донесат шанс
Всички знаем какъв брой са красиви цветята за декорация на дома. Тяхната деликатност и тактичност могат да окажат въздействие върху нашите страсти и въ...

6. Първото подкастряне се прави, когато дължината на стъблото е 12-15 см, т.е. смята се, че резниците са се вкоренили добре и са подготвени за образуване. Подрежете горната част на издънките на хризантемите с 2 см.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР