Христос, разпнат за да изкупи греховете ни, воскресе и вече

...
Христос, разпнат за да изкупи греховете ни, воскресе и вече
Коментари Харесай

Пълзящата фашизация на България

Христос, разпнат с цел да изкупи греховете ни, воскресе и към този момент можем на нова сметка да бъркаме. Поне политиците сигурно считат да вършат това. Те постоянно назовават грешките си с разнообразни имена, и всякога тези неточности са все по-големи.
Тази година настоящото име е „ договаряния по управнически цели “, на коитo партиите да дефинират значимите национални цели и по този начин да се излезе от задънената улица, в която сме попаднали.
През 1990 наричха тази пунта-мара „ Национална кръгла маса “. ГЕРБ и всички останали „ партии на прехода “ могат да оцелеят единствено в случай че струпат някакъв тип „ народен консенсус ”. Не би трябвало да им разрешаваме това. Не тъй като ще върне на власт комунизма. А тъй като ще докара фашизма.
Той към този момент е заченат – през последните 12 години ГЕРБ, “патриотите “ и Движение за права и свободи реализираха забележителен консенсус към мощното централизиране на властта и съсредоточаването на контрола над всички типове активност в свои ръце; към потъпкването на всяка рецензия против тях; към смазването на всяка неконтролирана съпротива. С две думи: реализираха консенсус към главните правила на фашизма. От три години

„ Възраждане “ надгражда „ детайлностите “

От 5 години експоненциално пораства.
Да напомня, че Костадинов сътвори „ Възраждане “ през 2014, откакто Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ не можаха да удовлетворят упоритостите му. Три години по-късно, на парламентарните избори през 2017, „ Възраждане “ получи малко над 1 % от гласовете. На 2 април 2023 процентите на неприкрития кремълски рупор към този момент бяха 14. Ако ГЕРБ и ПП-ДБ договарят като на Кръглата маса през 1990, на идващите избори Възраждане ще им диша във врата. И те ще са

основните виновници

за това.
Знак, че водачите на спечелилите първите две места обединения осъзнават заплахата, ще бъде тяхното коренно „ анти-Възраждане “ говорене. Необяснимо е, че не сме го чували до момента. И в случай че Борисов си мълчи, тъй като Костадинов налива вода в неговата воденица, „ тактичността “ на водачите на ПП-ДБ по отношение на „ Възраждане “ е изцяло неразбираема. Дори в случай че е надменност. Тогава бих споделил, че е напряко самоубийствена. (Не желая даже да мисля, че толерантността на новата коалиция към Възраждане се дължи на боязън от Русия. Защото главните цели на Възраждане изцяло съответстват с тези на съветската външна политика: неприемане на еврото, отвод от Шенген, недаване оръжие на Украйна, излизане на България от НАТО и Европейски Съюз. Който не желае да нервира Русия, не подлага на критика Костадинов).
А Коцето громи всички джендъри и соросоиди, и мечтае да ги изселва и разстрелва. Даже освен мечтае. През 2019 „ Възраждане “ пусна избирателен клип, в който млад мъж с две автомата открива безразборна пукотевица в цялостна с хора, допуска се – парламентарна зала. 10-секундния всеобщ разстрел бе последван от наглия надпис: „ Възраждане. Само ние можем “. Следваха фрагменти с ръка, зареждаща автомат, и тогавашният номер на бюлетината на групировката. И в случай че е иронично, че фрагментите бяха взети от сериала „ Слуга на народа “ със настоящия украински президент Владимир Зеленски и безжалостен съветски душманин в основната роля, напряко е трагично, че нямаше никакви последствия за „ Възраждане “ тогава. Въпреки наглите им и непрекъснати провокации, последици няма и в този момент.
Но може би има признаци на проглеждане. Точно преди седмица Асен Василев сподели: „ Ако се коалираме с ГЕРБ, на идващите избори „ Възраждане ” ще са първи “. Аз бих допълнил: „ Ако преговаряте за управнически цели с ГЕРБ, на идващите избори „ Възраждане “ ще са втори! Това повече ли ви харесва?
Рискът към този момент не е единствено в приемането на следващото неприятно ръководство.

Рискът е за демокрацията

като метод за организация и функицониране на обществото. Ако реализиран единодушие тази седмица, ГЕРБ и ПП-ДБ ще зачеркнат дефинитивно идеологиите. За ГЕРБ това няма да е огромен проблем, те от дълго време са заменили концепциите с пари. За ПП-ДБ ще е гибел.
Обществото постоянно е плод на идеологии. Действието се насочва от хрумвания. То осъществя това, което мисленето преди него е възнамерявало. Няма идеологии – няма общество. Няма визии за бъдещето. Няма потребност и от партии. Особено такива, които настояват, че се борят против статуквото. Статуквото постоянно ще избра да пусне във властта фашистка, а не реформистка партия. По една доста елементарна причина – настоящето статукво е комунистическо. Фашизмът е пораснал комунизъм.
Ако не престават да го пренебрегват,

Копейкин ще фашизира България,

както Путин фашизира Русия. Не се съмнявайте – концепциите и моделът идват оттова! И не се надявайте – войната в Украйна няма да попречи на пълзящата фашизация на България! Българските петоколонници и потребни идиоти костват на кремълското джудже жълти стотинки. При това извадени от нашия джоб.
Твърде малко успокоение е, че българският Путин ще се споделя Костадин Костадинов, а не Бойко Борисов. И двамата би трябвало да бъдат спрени в точния момент. Което значи – незабавно!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР