Христо Стоичков ще бъде освободен от поста почетен консул на

...
Христо Стоичков ще бъде освободен от поста почетен консул на
Коментари Харесай

България зае страната на Испания и показа червен картон на Стоичков заради Каталуния

Христо Стоичков ще бъде освободен от поста почетен консул на България в Кралствo Испания поради връзките му с управляващите. Камата се изрече остро поради референдума в Каталуния и влезе в изострен спор с с вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария. Освобождаването на Стоичков бе оповестено публично от Министерството на външните работи.

Ето какво гласи известието от пресцентъра на Министерство на външните работи:
Стартира процедурата по освобождението на Христо Стоичков като почетен (нещатен) консул на Република България в Кралство Испания със седалище в Барселона и с консулски окръг, обхващащ територията на самостоятелна област Каталуния и самостоятелна област Арагон

Предстои след вътрешна съгласувателна процедура решението да бъде прегледано от Министерския съвет.

Христо Стоичков е назначен за почетен консул с решение на Министерския съвет № 585 от 29 юли 2011 година През последните няколко години активността му като почетен консул е затруднена заради събитието, че той обитава главно в Съединени американски щати. В допълнение следва да се има поради, че в бъдеще ефикасното осъществяване на функционалностите на почетен консул от страна на господин Стоичков ще бъде възпрепятствано заради усложняване на връзката му с формалните управляващи на Кралство Испания поради последните му обществени изяви.

Кралство Испания е стратегически сътрудник и другар на България, поддържаме отлични двустранни връзки на всички нива и интензивно съдействие във всички области от съвместен интерес “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР