Христо Събев,МоскваЗнаменитият тенор Пласидо Доминго ще изнесе концерт в Москва

...
Христо Събев,МоскваЗнаменитият тенор Пласидо Доминго ще изнесе концерт в Москва
Коментари Харесай

Пласидо Доминго изнася в Москва концерт под диригентството на Юрий Башмет

Христо Събев,
Москва

Знаменитият тенор Пласидо Доминго ще изнесе концерт в Москва през днешния ден, 17 октомври, в Крокус сити хол, с оркестър " Новая Россия " под диригентството на Юрий Башмет. По този мотив двамата дадоха конференция в ТАСС с присъединяване и на сопраните Мария Катаева и Оксана Шилова. В програмата са включени оперни и оперетни арии и дуети, както и типичен песни от мюзикъли. " Никой не може да се превъплъщава на сцената, както съветските оперни звезди. Изглежда това е въздействието на школата на Станиславски ", акцентира Доминго. Стана ясно, че за осъществяването на Ноктюрно от Чайковски двамата с Башмет ще си разменят местата: Доминго ще дирижира, а Башмет ще солира.

Пласидо Доминго напомни, че за първи път е гостувал в Съюз на съветските социалистически републики през 1974 година с Миланската канара. След това неведнъж е посещавал съветската столица. Той показа, че е футболен ентусиаст и е гледал мачовете на испанския тим по време на международното състезание. Доминго поздрави съветския тим за предварителното класиране за Европейското състезание идната година. През септември ТАСС празнува 115-ата си годишнина. По този мотив гостът поздрави институцията и сподели: " За мен е чест да вземам участие в това събитие на такова значимо място, приветствие за годишнината, искам ви още доста, доста години. " Концертната стратегия на фамозния актьор е запълнена до края на 2020 година, главно с изяви в Европа.

Междувременно, в Москва гостува и известната американска актриса Мишел Пфайфър, която показа новия филм на " Дисни " - " Maleficent 2. Господарка на злото 2 ", реж. Йоахим Рьонинг. В него тя извършва една от основните функции, вземат участие още Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Джуно Темпъл, Ед Скрейн и други Филмът потегля по екраните в Русия през днешния ден, 17 октомври, в Съединени американски щати и в България - на 18 т.м.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР