Хранителните разстройства са сред здравословните проблеми, които бележат най-висок ръст

...
Хранителните разстройства са сред здравословните проблеми, които бележат най-висок ръст
Коментари Харесай

3 мита за хранителните разстройства


Хранителните разстройства са измежду здравословните проблеми, които бележат най-голям растеж в разпространяването си в последните години. Доскоро обсъждани като най-вече женски и юношески проблем, през днешния ден хранителни разстройства се регистрират и при от ден на ден мъже и зрели хора.

Данните от здравните управляващи в Съединени американски щати демонстрират, че единствено там към 20 милиона дами и към 10 милиона мъже страдат от избрана форма на хранително разстройство в някакъв миг от живота си, а следствията за здравето на доста от тях са непоправими.

Булимията и анорексията са най-честата причина за терзание. Макар да са добре проучени и познати положения, визията за тези най-чести форми на хранително разстройство към момента е обвързвана с няколко мита и заблуди. Разкриваме някои от тях, оповестени от здравните служби в Съединени американски щати, във връзка наклонността питателните разстройства да получават пропорциите на световен здравен проблем.

Мит 1: Външният тип на индивида издава, че има хранително разстройство

Всеобщата визия за човек с хранително разстройство включва телесна уязвимост

и най-вече принадлежност към женския пол. Истината е, че хранителни разстройства се диагностицират при хора с всякакво тегло и на друга възраст, без значение от пола им. Много постоянно засегнатите отсрочват търсенето на помощ тъй като не се одобряват за прекомерно слаби, че да се смятат за жертва на хранително разстройство.

Мит 2: Хранителните разстройства се свързват единствено с храната и тежестта

Приема се, че е задоволително човек с хранително разстройство просто да се предизвиква да яде повече или по-малко и да контролира тежестта си, и че това е задоволително за решение на казуса. Лечебният метод в действителност е доста по-комплексен. Има някои значими подлежаща фактори, които би трябвало да се вземат поради. Това са трайното възстановяване на питателните привички и отношението към храната и личното тегло . Затова основно средство за резултата на лекуването при хранително разстройство е лекуващият екип и самостоятелният метод към пациента.

Свързани публикации.. Хранителни разстройства - кое ги предизвиква? 0 Анорексия – какво в действителност знаем за нея? 0 Булимия - рисково несъгласие 0

Мит 3: Нормализирането на тежестта значи завършек на хранителното разстройство

Според специалистите по тематиката, с цел да се приказва за преодоляване на хранителното разстройство, би трябвало да са налице няколко фактора:
Реално разбиране на личното тяло с всичките му особености; Преодоляване на физическите последици от питателните ограничения до момента; Възприемане на нов метод към здравословното хранене;

След едновременното реализиране на всички тези условия може да се приказва за справяне с хранителното разстройство.

Анорексията, булимията и другите хранителни

разстройства са лечими положения, само че митовете, свързани с тях, мощно затрудняват навременното им диагностициране. По-доброто схващане на казуса ще помогне за това в бъдеще разстройствата на храненето да се овладяват доста по-бързо и елементарно и с по-малко отрицателни последици, в сравнение с това става в този момент.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР