Хранителните молци са изключително вредни насекоми, които могат да се

...
Хранителните молци са изключително вредни насекоми, които могат да се
Коментари Харесай

Отървете се от хранителните молци незабавно! Ето как!

Хранителните молци са извънредно нездравословни инсекти, които могат да се появяват и в най-чистата кухня и да нанесат забележителна щета на продуктите ви.
Още щом видите летящи пеперуди в дома си, действайте неотложно! Ние ще ви кажем по какъв начин да се отървете от тази злина.
Между другото, питателните молци са доста по-големи и с по-тъмни крила от тези, които можете да откриете в дрешника си. Важно е да вършиме разлика сред тях.
Как да се избавите от молците в храната?
Ако намерите молци и гъсеници, остава единствено да ги идентифицирате. Внимателно огледайте всички пакети и съдове с житни култури, както и вътрешните ъгли на шкафовете. Тези молци обичат да се заселват при сушените плодове, сухата храна за животни, ядките, брашното, подправките, бисквитите и сладкишите. Потърсете пашкулите и паяжината, която тъкат, върху капаците на кутиите и пакетите с хранителни артикули.
Намирайки “огнищата на инфекцията ”, изхвърлете всичко, не се колебайте. Жалко е, несъмнено, само че нищо повече не може да се направи…

Измийте шкафовете с оцет, с борна киселина, с лимонен сок или със сапунен разтвор. Обработете всички места с четка, натопена в оцет. След 30 минути отмийте всички нормални места и подсушете с забрадка.
Като възпиращо средство по рафтовете сложете нарязани скилидки чесън или пръчици канела. Ще изплашите вредителите и с торбички с мента, лавандула, естрагон, дафинов лист.
И въпреки всичко, най-хубавият метод за решение на казуса е предварителната защита. Ето за какво, с цел да се предпазите от визитата на неканените посетители, възползвайте се от нашите рекомендации.
Превенция срещи питателните молци:
Не купувайте брашно, зърнени култури и други насипни артикули от универсалните магазини. Използвайте ги в продължение на 3-4 седмици, а по-късно купете нови.
Всички закупени артикули съхранявайте в стъклени, компактно затварени съдове. Ако паразитът е бил донесен от магазина в пакета, ще намерите шпионина доста по-лесно през стъклото. Освен това е доста по-добре да изхвърлите единствено една опаковка, в сравнение с наличието, което съхранявате в целия си долап.
Молците не устоят на високи температури, тъй че в случай че имате потребност от зърнени храни в огромни количества, ги запечете във фурната 
Също по този начин молците се опасяват от ниски температури: купете пакет с ечемичено брашно и го оставете за една нощ във фризера.
Това е всичко, което би трябвало да знаете за ефикасната битка с домашните вредители! Искрено ви пожелаваме триумф в тази борба!
Споделете тази публикация с приятелите си, допустимо е информацията да им бъде потребна!

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР