Хотелите в зимните ни курорти вдигнаха цените с между 10

...
Хотелите в зимните ни курорти вдигнаха цените с между 10
Коментари Харесай

Вдигнаха цените в зимните курорти

Хотелите в зимните ни курорти подвигнаха цените с сред 10 и 15 на 100 за идния ски сезон. Причината съгласно притежателите са и повишените разноски вследствие на Covid рецесията.

Освен по-високи цени от местата за настаняване търсят и други способи, с цел да усъвършенстват харчовете си и да предложат преференциален артикул. Някои хотели даже са решили да извадят използването на сауната, джакузито и басейна в хотела от общата цена на пакета и ги оферират против в допълнение възнаграждение. Като цените за спа насладите доближават до 45-60 лв. дневно, изясняват пред вестник " Труд " туроператори.

Въпреки по-скъпите предложения има интерес към зимните курорти. И записванията вървят с нормалните темпове, настояват от бизнеса. В Банско, Пампорово и Боровец свободни места за посрещане на Нова година съвсем няма, както и за първата седмица след празника. След това обаче записванията досега демонстрират забележителен спад на интереса, обясниха туроператори. От отстъпки можете да се възползвате доникъде на месеца, след което цените стават по-високи.

Сред туристите, които ще посрещне Банско през тази година, са посетители от Англия, които ще дойдат с чартъри, като резервациите са главно за февруари. Записвания има и от румънски и български туристи, които всекидневно идват самостоятелно и резервират онлайн. Интересът от страна на сърби, македонци и гърци през този сезон за ски курортите ни към този момент е слаб, само че това може да се промени, защото тези пазари и преди рецесията избраха да резервират в последния миг, обясниха туроператори.

За момента се планува туристите да могат да употребяват ски оборудванията в курортите - лифтове, влекове и кабинки, без да е наложително да показват зелен документ. Такъв обаче се изисква за настаняване в хотелите, както и за посещаване на заведения и огромни магазини. В местата за настаняване личен състав и чиновници ще са задължени да носят маски, както и ще се контролира потокът на гостите.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:



Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР