Хотелите, които са кандидатствали по новата фаза на хуманитарната програма

...
Хотелите, които са кандидатствали по новата фаза на хуманитарната програма
Коментари Харесай

Хотелите по програмата за бежанци могат да откажат участие или да променят формата

Хотелите, които са кандидатствали по новата фаза на филантропичната стратегия за настаняване на украинци след 31 май, могат да се отхвърлят от към този момент декларирано присъединяване или да трансформират желанието си и вместо храна и заслон за 15 лв. на ден, да оферират единствено нощувка за 10 лв..

Това може да стане по електронната поща или по телефона на спешния щаб за бежанците. Решението къде да бъдат преместени хората с краткотрайна протекция се координира през контактния център на държавния щаб. Целта е да не се основава ужас и безпорядък за изчезнали хора и вярно да се възнамеряват ресурсите и логистиката, се припомня в известие до хотелиерите.

От държавния щаб за украинските бежанци споделят, че са получили десетки сигнали от тях, че нямат опция да си доплащат пожелана от някои хотели сума, с цел да останат там, където са сега.

От друга страна са получени пък стотици потвърждения - отново от украинци, които са изцяло съгласни да си доплатят каквото е належащо, стига да останат на същото място и да не биват премествани.

С оглед на това на хотелиерите са припомня, че откакто са попълнили и изпратили формуляр за присъединяване в програмата по настаняване, те са заявили, че са съгласни с изискванията - или 15 лв. на човек за нощувка и хранене, или 10 лв. единствено за нощувка.

Тези услуги ще се заплащат от страната и за тях хотелите нямат право да желаят доплащане, като деклариралите нямат и право да отхвърлят настаняване или изхранване.

Извън това хотелите могат да оферират спомагателни платени услуги на украинците - като разчистване на стаи, пране на спално долни дрехи, анимация за деца, спа и други процедури, само че тяхното потребление не може да бъде изискване за настаняване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР