Хотелиерите са готови да предложат на бежанците и работа.Хотелиери по

...
Хотелиерите са готови да предложат на бежанците и работа.Хотелиери по
Коментари Харесай

Наши хотелиери обявиха готовност да приемат бежанци от Украйна

Хотелиерите са подготвени да предложат на бежанците и работа.

Хотелиери по Черноморието са подготвени да дават настаняване на бежанци от Украйна. Те желаят да оказват помощ на хората, само че разчитат и на финансова поддръжка от страната. За задачата би трябвало да изпратят плановете за разноските си до Министерството на туризма.

В хотела на Атанас Карагеоргиев край Варна могат да бъдат настанени към 40 българи от Украйна. В момента базата не работи и отварянето й ще коства близо 50 000 лв.. Парите са за отопление на хотела, наемането на личен състав и обезпечаването на хранителни артикули. Разчетите не включват облага, предава Българска национална телевизия.

" Лошото е, че офертите ще бъдат с доста краткотраен характер- те зависят от цената на тока и на газта, която изключително в тези условия единствено през вчерашния ден скочи с 40%. " - споделя Атанас Карагеоргиев.

В курорта " Златни пясъци " също са подготвени да одобряват наши сънародници от Украйна.

" Има бази, които към този момент са в подготвеност и безусловно е въпрос на дни да отворят и да стартират да одобряват украинци. В момента има подготвеност за към 1000 индивида. " - споделя Станислав Стоянов.

По Южното Черноморие към този момент единствено два хотела в Несебър са изявили предпочитание да одобряват евакуирани от Украйна.

„ Вместо да стои затворен хотелът, никакъв проблем няма да го отворим и до летния сезон да можем да приемем 200 индивида без децата, със децата можем и повече. Няма нищо неприятно в това да се оказва помощ на хората ". - счита Венелин Ташев, притежател на хотел в Несебър

Желаещите да настанят бежанци са малко, защото не е ясно с каква сума страната ще подкрепи престоя им.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР