Хотелиери от Балчик и Кранево, настанили украински бежанци в базите

...
Хотелиери от Балчик и Кранево, настанили украински бежанци в базите
Коментари Харесай

Хотелиери искат удължаване на програмата за хуманитарна помощ за бежанци

Хотелиери от Балчик и Кранево, настанили украински бежанци в базите си, упорстват за удължение на периода на деяние на програмата за прилагане на филантропична помощ за лица, търсещи краткотрайна протекция в България.

Те са изпратили декларация с настояванията си до министъра на туризма Христо Проданов, както и до ръководителя на Комисията по туризъм в Народното събрание Илин Димитров.

В писмото си те показват подготвеност и да дават цялостна информация по отношение на разполагаемия потенциал и за какъв интервал ще е разполагаем.

В декларацията си хотелиерите обръщат внимание на обстоятелството, че с тяхно съдействие някои от украинските деца към този момент са тръгнали на детска градина, има завършени документи за постъпване на учебно заведение, някои от родителите са в развой на определяне на работа.

Тези дейности обаче няма по какъв начин да бъдат приключени в оставащите три седмици от действието на програмата за филантропична помощ.

Следващо разселване ще бъде голям стрес за тях, безапелационна е шефката на един от хотелите Александра Джафарова:

" Аз съм съгласна, че част от тези хора би било редно да бъдат ориентирани към държавни инстанции, само че съм сигурна, че те няма да бъдат задоволителни за настаняването на всички бежанци ".

Според хотелиерите най-разумният вид е програмата да бъде удължена за тези хотели, които заявят предпочитание да вземат участие в нея. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР