Хорото пред Народния театър може да е спряно, но любителите

...
Хорото пред Народния театър може да е спряно, но любителите
Коментари Харесай

И фолклорът се завръща следвирусно

Хорото пред Народния спектакъл може да е спряно, само че феновете на българската обичайната музика, обичай и душевност вече могат да се порадват на обичания си род след разхлабването на противоепидемичните ограничения. Първият огромен фолклорен концерт от четири месеца насам ще се състои в понеделник на  " Платформа А6 " - новата открита сцена зад НДК. Дни по-късно тя ще приюти и прожекции от " София филм фест " и редица други прояви онлайн. 

Спектакълът " Време за фолклор " ще означи 22 юни, разгласен за ден на българския фолклор по самодейност на отбор " Чинари ". Идеята денят на лятното слънцестоене да бъде назван с това име бе подкрепена от голям брой жители и институции, включително и Министерството на културата. 

Участие в празничното събитие ще вземат Ансамбъл " Чинари ", Стоян Янкулов – Стунджи и " Чинари дръмс ", група „ Етнотикс ", „ Булгарина ", ученици на Националното учебно заведение за танцово изкуство в София, както и комикът Димитър Туджаров-Шкумбата. 

„ Ще подсигуряваме сигурността на хората и ще спазим всички противоепидемични ограничения ", безапелационен е организаторът Асен Павлов. Билети за " Време да фолклор " се продават по 20 лева в мрежата на " Тикетпортал ".  

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР