Хората все повече избират опцията не подкрепям никого. На последните

...
Хората все повече избират опцията не подкрепям никого. На последните
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Нищо чудно квадратчето не подкрепям никого да спечели следващите избори

" Хората от ден на ден избират опцията " не поддържам никого ". На последните два избора гласоподаваха към 35 000, растежът в този момент е над 50%. 3,4% от всички гласоподаватели са избрали тази опция. Това си е съвсем цяла парламентарна група, на идващите избори това квадратче може да завоюва ", това съобщи Цветозар Томов, представител на ЦИК, пред NOVA NEWS.
Той показа, че ЦИК е оповестила изборната интензивност и резултатите даже по-рано от крайния период. " Числото 39,4% е релативно. То се пресмята сред брой дали своят вот и гласоподаватели по лист. Населението отвън страната не можем да знаем точния им брой преди изборите. В две или три машини имаше софтуерен проблем, който не се е отразил на гласуването, тъй като те не са употребявани в изборния ден, отделени са. 32 от към 11 000 машини дефектираха по време на изборния ден, това е 0,3%. Те са доста по-малко тези на от предния избор ", посочи той.
По думите му оповестението на данните на Национален статистически институт след изборния ден не би оказал въздействие на изборната интензивност.

" Ако бяха оповестени преди 1 август, тогава ЦИК щеше да е задължена броя на мандатите. Така щеше да има значително промени - в по-малките региони щяха да бъдат понижени ", разкри Томов.

Според него парламенти, възпроизведени с ниска изборна интензивност ще имат доста компликации да сформират устойчиво ръководство.

" Хубаво е да се сформира държавно управление, което да ръководи най-малко до локалните избори следващата година през октомври-ноември. 50-60 млн. лв. са коствали изборите ", уточни още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР