Хората в Япония, които експлоатират безпилотни самолети, след като са

...
Хората в Япония, които експлоатират безпилотни самолети, след като са
Коментари Харесай

Глоба и затвор за хората, които ползват „на градус“ дронове в Япония

Хората в Япония, които експлоатират безпилотни самолети, откакто са обърнали няколко чашки, биха могли да се изправят против една година в пандиза по нови закони, които имат за цел да управляват все по-популярните устройства.
Управляването под въздействие на алкохол на дрон, тежащ повече от 200 грама, също може да докара до санкция до 300 000 йени (2 750 долара), откакто долната камара на Народното събрание одобри новото законодателство след редица произшествия.
Извършването на рискови каскади с безпилотни летателни апарати, като да вземем за пример пикиране, също ще предстои на санкции до 500 000 йени.
" Вярваме, че експлоатираните безпилотни летателни апарати след консумирането на алкохол са толкоз съществени, колкото и шофирането ", съобщи пред Агенция Франс Прес чиновник на транспортното министерство.
Новите правила влизат в действие, когато Япония вижда възходящо количество приложимост на безпилотни самолети, както и свързани с тях катастрофи.
През 2017 година един промишлен дрон с огромни размери беше употребен „ фестивал на роботите “ в град Огаки в централна Япония и трябваше да „ бомбардира “ дребни деца с бонбони. Но устройството, ръководено от квалифицирано лице, нарани шестима души, откакто падна на 10 метра на земята.
Япония също се изправи пред проблеми с туристи, ползващи дронове в претрупаните туристически региони като Киото.
Миналия месец Япония одобри закон за възбрана на дроновете над спортните обекти за Олимпиада 2020 в Токио и над американските военни уреди, откакто наложи възбрана и за минаването на дронове над основни обекти като офиса на министър-председателя и императорския замък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР