Хората трябва да говорят за това. Трябва да има тази

...
Коментари Харесай

Детройт и неговата умната програма за устойчиви сгради

" Хората би трябвало да приказват за това. Трябва да има тази смяна на метода на мислене, в диалога. " Това сподели Кони Лили, шеф на програмата Detroit 2030, по отношение на устойчивото развиване в градовете.

Тя описа за плана по време на специфичен брифинг за публицисти, проведен от Държавния департамент на Съединени американски щати, на който " Капитал " участва.

Програмата е безвъзмездна за притежатели и шефове на постройката и задачата й е да им оказва помощ да понижат разхода на сила и вода, излъчвания на парникови газове, както и да вкарва разнообразни начинания за стабилно развиване. От 2016 година до момента Кони Лили е вкарала здания с обща повърхност от над 35 млн. квадратни фута в програмата, както и 40 души от заинтригувани страни от общността, както и 40 локални бизнеси да финансират програмата.

Лили посочи, че макар че постоянно в диалози, изключително в бизнеса, има отрицателна конотация по отношение на стратегии за околната среда, от тях има стопански смисъл - понижават се разноските, основават се и работни места.

Detroit 2030 се финансира от Министерство на енергетиката с грантове, по планови партньорства с неправителствения бранш, и е щатска стратегия на Мичигън. Губернаторът и кметът също са дейни по тематиката, изяснява тя.

Самата стратегия е припомня на българската стратегия за саниране, само че е по-скоро партньорство сред бизнеса и властта, с цел да усъвършенства изискванията за живот в града и съответно - в домовете на хората, както и сметките им за ток и вода да са по-ниски.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР