Хората склонни към напълняване и тези, които са спазвали коледния

...
Хората склонни към напълняване и тези, които са спазвали коледния
Коментари Харесай

Диетолози съветват как да се предпазим от напълняване след празниците

Хората склонни към напълняване и тези, които са спазвали коледния пост, би трябвало да внимават най-вече с разнообразната храна на празничната софра, предизвестяват диетолози. Как да се предпазим от бързите килограми. Ето няколко потребни съвета, които споделиха диетолози и ендокринолози пред БНР.  

Хората, които имат податливост към напълняване би трябвало да внимават с храните и напитките на празничната софра, предизвестява ендокринологът доктор Райна Стоянова от столичната Университетска болница „ Царица Йоана “.  

„ Това са хора, които знаят, че елементарно качват килограми, които знаят, че по принцип лекарите им предлагат да се въздържат от избран вид храни и питиета. Те не трябва да се отпускат по време на празниците, това важи за всички, само че най-много за този вид хора “.  
Диетолог със препоръки какво да не ядем по Коледа
На празничната ни софра нормално участват разнообразни лакомства. Но за жалост множеството от тях са извънредно нездравословни. Диетоложка...
Прочети повече
Внимателни би трябвало да са и всички останали, които не желаят да качат бързи килограми около празниците. Захранването след дългия Коледен пост също не е за занемаряване:

„ Трябва да става в действителност последователно и деликатно. Трябва да се вкарват обособените скотски хранителни групи един след различен в другите дни, не да се нахвърляме на храната на Коледа едновременно - да въведем първо млечните артикули, яйцата и чак по-късно месото и месните артикули “.

За Коледа и Нова година Таня е пристигнала на посетители при децата си в София. Тя споделя, че от години пробва да се храни уравновесено.  

„ Килограмите по-късно рефлектират върху здравето на индивида и по тази причина той би трябвало да контролира храненето с разтоварването “.  
10-те нездравословни продукта на коледната софра, от които е по-добре да се откажете
Изобилието от храна е признак на празниците Коледа и Нова година. Но не всички ястия и артикули са здравословни, изключително, в случай че...
Прочети повече
Така наречените бързи килограми, са свързани най-много с струпване на мазнини в корема и талията. Това обаче може да докара до омазняване на вътрешни органи, предизвестява ендокринологът доктор Стоянова.  

„ Черният дроб, може да се развие по този начин наречената стеатозна болест при напълняване и изключително омазняване на черния дроб и може да се стигне до инфектиране “. Георги Райнов също залага на недотам изобилната софра.

„ На 25 декември несъмнено ще дояждаме това от вечерта, най-вече постни яденета. Вече съм на възраст, когато не акцентираме доста на мръвките. Предпочитам риба “. 

Още:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР