Хората се връщат след отпуска депресирани, защото първо, отпуските са

...
Хората се връщат след отпуска депресирани, защото първо, отпуските са
Коментари Харесай

Защо се връщаме уморени от отпуска

Хората се връщат след отпуска депресирани, тъй като първо, отпуските са къси, второ, през това време би трябвало да свършим доста неща, написа Мениджър Нюз.

Характерно за българина е, че натоварва почивката си с доста огромни упования, разяснява психиатърът доктор Веселин Герев.

Няма формула какъв брой дълга би трябвало да е почивката на човек, с цел да се отмори, това зависи от неговия динамичен жанр или биологичен часовник.

По думите му е хубаво човек да почива четири седмици. „ Трябва една седмица за настройка към режим на почиване, две седмици за същинска отмора и към седмица за психическа подготовка за работата ", изясни той.

„ Ние разчитаме само на огромната отпуска, с цел да почиваме, което е неверно ", добави доктор Герев. „ Човек би трябвало да почива пълноценно и в събота и неделя. Не е належащо да прави огромни пътувания, задоволително е да се занимава с неща, които са му приятни. Това извънредно доста разтоварва душeвността. Просто би трябвало да сменяме дейностите, което обаче не умеем да вършим. На работа мислим за почивката, а на почивката - за работа. Това играе неприятна смешка ", изясни още психиатърът, представен от Дарик.

След дългата отмора от последните дни на хората ще са им нужни към два дни, с цел да се настроят в работен режим, а работната седмица е по-кратка, тъй че бързо ще пристигна уикендът.

" Тази седмица на хората ще им е по-трудно и ще им коства повече старания да се оправят с работата си. Чак при започване на идната седмица хората ще бъдат в кондиция да си правят служебните отговорности на 100 % ", споделя докторът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР