Хората прекарват около 1/3 от живота си в сън. Поради

...
Хората прекарват около 1/3 от живота си в сън. Поради
Коментари Харесай

Как правилно да изберем най-подходящата възглавница

Хората прекарват към 1/3 от живота си в сън. Поради тази причина е значимо възглавницата да е комфортна. Неудобната може да докара до главоболие, болки във врата, кихане и други проблеми. Но по какъв начин да изберете вярната възглавница?

Ако спите по тил

Изберете възглавница, която е със междинна величина. Така тялото ви няма да се повдига прекомерно доста, с цел да усещате болежка и разбиране на сутринта.

Ако спите встрани

Изберете възглавница, която от среда до висока дебелина. Така тя ще извърши дистанцията сред рамото и леглото, като поеме тежестта на тялото. На сутринта ще сте отпочинали и няма да усещате болки. 
 Как вярно да изберем най-подходящата възглавница Как вярно да изберем най-подходящата възглавница
Възглавницата е незаместим детайл във всяка спалня. Нейната задача е да поддържа вярно шийните прешлени и главата, с помощта на к...

Ако спите по стомах

Тук възглавницата би трябвало да бъде тънка и мека. Има хора, които избират да не употребяват възглавница в тази поза.

Опитайте се да разберете коя поза употребявате. Разбира се, невероятно е да се разсъните в същото състояние, в което сте заспали, само че това не значи, че нямате желана позиция на тялото. Можете да се ориентирате по това по какъв начин заспивате и по този начин да изберете своята възглавница.

Пълнеж на възглавницата

На второто място слагаме пълнежа. Той също е значим, с цел да можете да се радвате на пълноценна отмора.

Естествените материали, като вълна и памук, са устойчиви на мухъл и акари. Освен това, те са и хипоалергични.

Възглавниците с пух и пера са извънредно меки и приятни на досег. Хората ги избират основно през зимата, тъй като са с изолационни свойства и имат затоплящ резултат.

Що се отнася до качество на съня, то мемори пяната е най-предпочитана. Тя поема извивките на тялото и по този метод понижава напрежението във врата, раменете, гръдния панер и шията. След като станете от леглото, възглавницата си връща формата и още веднъж е подготвена за потребление.

Синтетичните възглавници са направени от полиестер в множеството случаи. Този материал прави възглавницата мека и приятна на досег, както и подобаваща за хора с алергии. Проблемът с този тип материали е, че те могат да изхвърлят нездравословни отрови, които да се натрупат в тялото ни и да ни разболеят.

Независимо кой вид от възглавниците харесвате, то е добре да ги сменяте на няколко години. Все отново, те задържат в себе си прав, мъртва кожа, гъбички, плесени и акари. Да, постоянно може да изберете калъфката и е целесъобразно да го вършиме всяка седмица, само че няма по какъв начин да изберете пълнежа. Това прави възглавницата в един миг рискова за вас и вашето здраве. Все отново, хубаво е да вземете такава от естествени материали, с цел да се радвате на улеснение и поддържане на вярна позиция по време на сън.
 Знаете ли какво ще се случи с вас, в случай че започнете да спите без възглавница Знаете ли какво ще се случи с вас, в случай че започнете да спите без възглавница
Специалистите по съня в Ню Йорк имат вяра, че спането без възглавница има многочислени преимущества? Нека да разгледаме първите 5 преимущества...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР