Хората правят по-малко секс от всякога и спадът е особено

...
Хората правят по-малко секс от всякога и спадът е особено
Коментари Харесай

В наши дни хората правят по-малко секс от когато и да било през историята

Хората вършат по-малко секс от всеки път и спадът е изключително забележим при по-младите възрастни, изключително при мъжете. Тази наклонност има повече общо с интернет и приложенията за запознанства, в сравнение с с морала, страха от бременност или лесния достъп до порнография.

Приблизително 1 от 3 мъже на възраст от 18 до 24 години не са съобщавали за полова интензивност през последната година, съгласно ново изследване, оповестено в JAMA Network Open. Миналата година половата неактивност се е повишила от близо 19% на 31% при мъжете в тази възрастова група, съгласно откриватели, ръководени от доктор Питър Уеда, от Института Каролинска в Стокхолм.

Сексуалната неактивност при дами на същата възраст остава релативно непрекъсната, като се усилва от 15% на 19% през същия интервал.

Проучването също по този начин открива, че половата интензивност е намаляла доста при мъжете и дамите на възраст от 25 до 34 години (от предходните 7% неактивни, тя се е нараснала на 14% при мъжете и от предходните 7% на 12% при жените).Сексуалната интензивност не понижава в групата на 35-44-годишните.

Неженените мъже с ниски приходи, безработните или чиновниците на ненапълно работно време са били по-склонни да не вършат секс през последната година, в сравнение с тези, които са женени, имат по-висок приход или имат работа.

Проучването също по този начин демонстрира, че даже при хора, които са правили постоянен секс, честотата на половия акт понижава. „ Докато междинната полова периодичност измежду тези, които са били полово дейни, може да отразява техните цели и желания, половата неактивност може да отразява неналичието на интимни връзки, със доста разнообразни последствия за хората и обществото “, сподели Уеда пред „ Healthline “.

Констатациите се основават на отговорите на 4 291 мъже и 5 213 дами, които са взели участие в Общо обществено изследване сред 2000 и 2018 година

Един от факторите е забавеният напредък

Професорът по логика на психиката от държавния университет в Сан Диего Жан Твенге сподели, че сходен спад в половата интензивност е показан в изследвания, извършени във Англия, което допуска, че наклонността не е лимитирана до една страна. Според Твенге младежите може да вършат по-малко секс, тъй като се нуждаят от повече време, с цел да „ пораснат “.
 Колко постоянно да вършим секс, с цел да сме щастливи  Колко постоянно да вършим секс, с цел да сме щастливи 
Ако сте в дълга връзка или към този момент имате семейство, работите прекомерно доста и не обръщате задоволително внимание на половия си живот, тря...

„ Това включва закъснение освен на половата интензивност, само че и на други действия, свързани с репродукцията, в това число живот с сътрудник, бременност и раждане на деца “, сподели тя.

„ Тези репродуктивни трендове обаче не се появяват изолирано, те са разследване от по-широката културна наклонност на занимателен напредък. Например юношите през 2010 година са по-малко склонни също да карат, да пият алкохол, да излизат без родителите си и да работят спрямо подрастващите през предходните десетилетия. "

Не единствено младите мъже вършат по-малко секс от всяко потомство преди, само че и младите дами, сподели доктор Джефри Дженсън Арнет, професор по научни проучвания в университета Кларк в Масачузетс и създател на теорията за „ зрелостта “, избрана като времето от късно юношество до зрелост, дефинираща началото на отговорностите на младите и възрастните като постоянна работа, брак и родителство.

„ Това е част от общата наклонност към по-малко рисково държание, която се появи през 90-те години, включваща освен секс, само че и приложимост на алкохол, рисково шофиране и незаконна активност “, сподели доктор Арнет.

Дигиталните медии като спънка
 Как сексът оказва помощ да запазите паметта Как сексът оказва помощ да запазите паметта
Сексуално дейните хора на възраст над 50 години имат по-добра памет, съгласно ново изследване за сексуалността, оповестено в списание &...

Порнографията евентуално не е проблем, добави Твенге, защото проучванията демонстрират, че потребителите на порно в действителност са по-сексуално дейни. Вместо това тя уточни, че големите благоприятни условия за развлечение, предлагани от интернет и цифровите медии като цяло, могат да попречат на младежите да развиват взаимоотношения в действителния живот.

Въпреки че уебсайтовете и обществените медии теоретично би трябвало да улеснят намирането на нови полови сътрудници, времето, прекарано онлайн, замества времето, прекарано в обществено взаимоотношение лице в лице “, изясни Твенге.

„ Между 24-часовата наличност на занимания и изкушението да употребявате смарт телефони и обществени медии, половата интензивност може да не е толкоз привлекателна, колкото беше преди. Просто казано, в този момент има доста повече избори, които мъжът може да направи късно вечерта, в сравнение с преди, и по-малко благоприятни условия за започване на полова интензивност, в случай че и двамата сътрудници са заети със обществени медии, видео игри или гледане на видеоклипове “, добави той.

Нанси Сътън Пиърс, клиничен сексолог, сподели пред „ Healthline “, че десетилетията на спад на мъжкия тестостерон също играят роля в половата неактивност. „ Жените имат повече пълномощия да споделят " да " и " не " на секса и са нетолерантни към насила и принудителен секс “, изяснява доктор Пиърс.

Тя прибавя, че по-малкото случаи на нежелана бременност и полово излъчени заболявания могат да бъдат някои от позитивните страни от намаляването на половата интензивност на младежите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР