Хората, отпътували тази вечер за Албания, се снабдили с храна

...
Хората, отпътували тази вечер за Албания, се снабдили с храна
Коментари Харесай

Хора от село Богдан натовариха провизии и заминаха за Албания, обвиниха ги

Хората, отпътували довечера за Албания, се снабдили с храна и вода от помощите за бедстващите. Това заяви четец на GlasNews.bg.

Някои от жителите на село Богдан - едно от потърпевшите от засегнатите от наводненията карловски села, стегнаха куфарите и довечера потеглиха към Албания.



Читател ни алармира, че с изключение на куфари с облекла, " екскурзиантите без позор и срам " взели от провизиите, дарени за бедстващите хора. Провизии, които са повече от нужни на локалните, а точно хранителни артикули и вода. Въпросните дарения се съхраняват в читалище " Просвета ", чийто ръководител е Руска Иванова. Тя е и дамата, която дава отговор за даренията и тяхното систематизиране.

" В рейса започнаха да товарят стекове с вода, кашони с храна и други дарения ", съобщи за GlasNews.bg локален гражданин, станал очевидец на дейностите. Читателят ни си задава въпросите - редно ли е това да се случва? Не следва ли тези дарения да бъдат предоставени на най-нуждаещите се, а не на тези, които отпътуваха за Албания?

Снимки в мрежата на Иван Петков демонстрират по какъв начин хората придвижват от читалището до рейса стекове с вода и чанти, в които се допуска, че има хранителни артикули.

" Нямам думи! Кой дава отговор за тези дарения? Защо го разрешава?, възмущава се Надежда В.



Потребители в мрежата излагат и другата позиция. Те считат, че би трябвало да се упрекват хора, които също са потърпевши от наводението, за потребление на храна и вода.

" Много ясно, че в случай че семейството не е използвало дарената вода, пътуващите от същото това домакинство имат право да я вземат със себе си. Къде написа, че не може да го създадат. А Вие уважаеми, които пишете този по този начин ефектен пост/вероятно сте проверяващ журналист/, имате ли доказателства, че това е неразпределена вода за нуждаещите се, намираща се в читалището на с. Богдан? Защото в противоположен случай думите Ви са подсъдими! Дори персонално мога да Ви уредя! ", написа Десислава И.

" Не знам към този момент кое е редно и кое не, само че е грозно! Вместо да си оказваме помощ, се излагаме като кифладжии. Иванеу за какво не реагира, като уведомиш кмета, въпреки всичко на момента да се види какво се взима, най-малко аз считам че по този начин е редно, а не тук да се избиете. ", прибавя Д. Стоянова.

" Стегнете се бе, хора! Вие вместо да си помагате, започнахте да се съдите и обиждате. Без значение дали хората оказват помощ безплатно или против възнаграждение, мисля че най-важното в тази ситуация е, че оказват помощ! Бъдете малко по-добри! Знам, че ситуацията никак не е розово за множеството хора в село, само че въпреки всичко не се обиждайте и си помагайте! ", моли Донка М.

Оказва се, че отпътувалите в действителност, са самодейци, които ще популяризират страната ни зад границата, представяйки нашите традиции и обичаи. Дори групата е забавила пътуването, с цел да окажат помощ като доброволци. някои от тях към този момент съжалиха, че са го създали.

Към днешна дата селата Богдан, Каравелово и Слатина са изцяло задоволени с бутилирана питейна вода и храна. Междувременно към този момент стартира и разполагането на жилищните фургони в най-тежко потърпевшите от наводнението карловски села. Постигната е договореност с ВиК-Пловдив и EVN, които ще осъществят зареждането на жилищата с вода и ток, а откакто това се случи, хората ще могат да влязат и да живеят в тях.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР