Хората от Малко Търново протестират срещу плановете на МВР да

...
Хората от Малко Търново протестират срещу плановете на МВР да
Коментари Харесай

Протест в Малко Търново срещу изграждането на бежански лагер

Хората от Малко Търново стачкуват против проектите на Министерство на вътрешните работи да построи бежански лагер в градчето. Те блокираха пътя към граничния пункт, тъй като не са съгласни да съжителстват с бежанци.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди дни беше оповестена поръчка за създаване на спешни центрове в Малко Търново, Елхово и Любимец.

Хората упорстват за публично допитване, а кметът на Елхово Петър Киров се оплака през вчерашния ден пред Би Ти Ви, че схванал за процедурата от уеб страницата на Агенцията за публични поръчки.
Напрежение в граничните райони поради построяването на бежански лагери В Елхово, където ще бъде най-големият, хората са срещу
„ В Елхово към този момент има един разпределителен център, който стои празен и не сме съгласни да има втори”, сподели още той. В близкото село Бояново са в протестна подготвеност както през 2016 година Казармите на някогашния сапьорен батальон в Бояново тънат в съсипия над 20 години. Те са ситуирани на 300 декара повърхност.

Снимка: btvnovinite.bg

Министерство на вътрешните работи няма да строи нови бежански лагери, изясни на конференция в петък заместник-вътрешният министър Красимир Ципов. Той разясни, че в три парцела на Министерство на вътрешните работи, покрай турската граница, ще бъдат обособени площадки, които да се употребяват единствено в изключителна обстановка при огромна бежанска вълна и единствено след решение на Министерски съвет по ексклузивен проект.

Обособяването на площадките се прави с европари и планът приключвал идващия януари, като те са избрани още преди две години.

Снимка: btvnovinite.bg

До площадките няма свободен достъп, а с европарите ще се построява инфраструктура до тях. Aко България не извърши това обвързване, ще има фенансова глоба, която ще би трябвало да се заплати от бюджета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР