Хората не спазват мерките и то тези мерки, които не

...
Хората не спазват мерките и то тези мерки, които не
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Неносенето на маски застрашава животи


Хората не съблюдават ограниченията и то тези ограничения, които не са толкоз затормозяващи – да се съблюдава отдалеченост, да се носят маски на закрито и да има стерилизация. Считам, че всеки би трябвало да носи отговорност както за себе си, по този начин и за хората към него”. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в предаването „ Неделята на Нова” по Нова телевизия.

„ Много хора починаха, доста лекари си отидоха. Всеки, който не желае да носи маска, това за мен е волност. Това не е отговорно държание. Демокрацията, за която всички се борихме преди, изисква да съблюдаваме правата на всички хора. А едно от тези права е правото на живот. С нашето държание и с демонстративното неносене на маски ние застрашаваме главното право на всеки един човек”, уточни още той.

Относно решението, че персоналните лекари ще могат да издават посоки за PCR проби, проф. Ангелов разяснява: „ Решението беше консенсусно. В момента чакаме от Националното съдружие на общопрактикуващите лекари, дружно с БЛС, да изработят критерии, по които да се отпуска този PCR тест. Те упорстват да изработят тези правила и по този начин е редно”.

Запитан дали би трябвало да има предел на издаването на посоки, той отговори: „ Тогава, когато има критерии и когато знаем, че заболеваемостта е към 10% от всички изследвани проби, е разумно и да знаем, че подобен ще бъде и нужният брой посоки, които да може да издава един доктор. Пак споделям, това са единствено диалози. В момента не обсъждаме предели, в този момент чакаме критериите”.

Здравният министър бе безапелационен, че до всеобщо затваряне на градове няма да се стигне, а за прекосяване към отдалечено образование на всички учениците - все още няма нужда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР