Хората могат да получат хранителни натравяния от всякакви храни и

...
Хората могат да получат хранителни натравяния от всякакви храни и
Коментари Харесай

Хранителните отравяния са най-често с млечни продукти

Хората могат да получат хранителни натравяния от всевъзможни храни и питиета, в случай че са с неприятно качество или са развалени. Най-често обаче това става с млечните артикули, защото те имат доста стеснен период на валидност.

„ Ако тези артикули не се съхраняват вярно и температурният режим не се поддържа, това е добра среда за развиване на бактериална флора: изварата, заквасената сметана и други производни на млечните артикули могат да доведат до хранително отравяне “, споделя гастроентерологът Марат Зинатулин .

 Гастроентерологът изяснява, че можете да се получи алкохолна интоксикация, даже при изразходване на първокласен алкохол, само че в огромни количества - тогава ще има всички признаци на отравяне: гадене, повръщане, диария, загуба на схващане и даже гибел, написа БГНЕС.

В същото време, в случай че метиловият алкохол навлезе в тялото, етиловият алкохол ще бъде противоотрова, т.е. става известно, че висококачественият алкохол ще помогне в тази обстановка, акцентира Зинатулин.

Лекарят показва главните правила на терапия при всяко отравяне - това е приемът на сорбенти, от най-простите, като деен въглен, до по-сериозни медикаменти. Освен това никога не би трябвало да се стопира повръщането и диарията, защото по този метод тялото се освобождава от токсините.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР