Хората, които са се ваксинирали срещу коронавируса, имат антитела или

...
Хората, които са се ваксинирали срещу коронавируса, имат антитела или
Коментари Харесай

Гърция обяви как ще приема туристи през лятото

Хората, които са се ваксинирали против ковид, имат антитела или, могат да почиват в Гърция това лято, заяви министърът на туризма Харис Теохарис, представен от Reuters.

Егейската страна ще открие летния туристически сезон в средата на май, разгласи Теохарис на огромното интернационално комерсиално ревю ITB Berlin от Акропола. Отваряне на заведенията за хранене и таверните в южната ни съседка се чака през месец май след Великден.

Гърция е подготвена със здравния протокол за лято 2021. Туристите са добре пристигнали, в случай че преди пътешестване са имунизирани или имат антитела, или са с отрицателен тест. Всички туристи подлежат на случайно тестване, изясни министърът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Над 300 хотела в Гърция са оповестени за обмен. Туризмът, най-...

Наскоро, с цел да може да се приготви за сезона. Браншът понесе големи загуби (над 70% от приходите) през пандемичната 2020 година и надали ще оцелее при още един загубен сезон.

Гръцките туроператори и хотели към този момент одобряват резервации за идното лято, само че държат да знаят по какъв начин туристите ще влизат в страната и дали ще им е необходим.

Властите ще стартират да имунизират служащите в туристическия бранш, щом ваксинират най-уязвимите, а също така ще задължават чиновниците в туризма да се тестват постоянно.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Катастрофален сезон в Гърция: плажовете и заведенията са празни, туризмът регистрира рекордни загуби. По...

Туристическият бранш е основен за Гърция, защото съставлява към 20% от стопанската система на средиземноморската страна. Всеки пети ангажиран в страната работи в туризма. Целта е тази година гръцкият туризъм да доближи най-малко 50% от равнището на 2019 година, разгласи министър председателят Мицотакис.

Гърция е измежду тежко засегнатите от пандемията, а в опит да овладеят разпространяването на вируса. Жертвите на ковид в страната са съвсем 7000.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР