Хората, които консумират по-големи количества спиртни напитки може и да

...
Хората, които консумират по-големи количества спиртни напитки може и да
Коментари Харесай

Любителите на алкохола не са по-издръжливи на въздействието на спиртните напитки

Хората, които употребяват по-големи количества спиртни питиета може и да считат, че организмът им е по-издръжлив на алкохол, само че науката не поддържа мнението им, заяви Юнайтед прес интеренешънъл.

Специалисти от Чикагския университет откриха, че страдащите от алкохолно разстройство са непълноценни след сериозен запой, даже и да считат, че са по-устойчиви на въздействието на тези напитки. Те могат и да понасят несъмнено количество алкохол по-добре в съпоставяне хората, които по-малко употребят спиртни питиета, само че действителността е по-различна, откриха експерти.

" Смята се, че когато опитни пиячи употребяват алкохол, те са устойчиви на нездравословните резултати ", споделя водещият създател на проучването Андреа Кинг, професор по психиатрия и поведенческа неврология, написа Българска телеграфна агенция. " При нашето изследване тези хора използваха алкохол в дози, сходни на нормалните количества и наблюдавахме обилни отклонения както при тестванията за фина моторика, по този начин и при когнитивните умения ". Според нея проблемите при тези хора са по-сериозни спрямо вредите за организма на участници, които не са огромни фенове на чашката, само че за задачите на анализите им е била дадена огромна доза спиртна напитка.

Андреа Кинг и екипът й изследват три групи на младежи на към 20 години, които използват алкохол в разнообразни количества.

Едната група включва доброволци, които пият малко. Втората е формирана от хора, консумиращи спиртни питиета по няколко пъти месечно. В третата са участници, които дават отговор на критериите за страдащи от алкохолно разстройство - те пият през най-малко една трета или през множеството дни в месеца.

На участниците е казано, че ще получат напитка, съдържаща алкохол, стимулант, успокоително или плацебо. Впоследствие, откакто я изпиват, учените им вършат тест за алкохол и ги подканват да изпълнят две задания - 30, 60, 120 и 180 минути по-късно. На базата на това те правят своите изводи.

В Съединени американски щати повече от 140 000 души годишно умират от несъразмерна приложимост на алкохол. Около 30 % от смъртните случаи при пътнотранспортни катастрофи са вследствие на шофиране в нетрезво положение.

Изследването е оповестено в Alcohol: Clinical and Experimental Research.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР