Хората, които губят живота си от фентанил не го правят

...
Хората, които губят живота си от фентанил не го правят
Коментари Харесай

Желяз Турлаков: Фентанилът го има от много време, трябва фонд за зависимости

Хората, които губят живота си от фентанил не го вършат със съзнанието, че използват фентанил. Това съобщи пред bTV Желяз Турлаков от лечебна общественост " Ново начало ".

" Това не е директна приложимост. Това е примес. Хората, които използват хероин не знаят, че вътре има и фентанил. Дилърите вършат тази примес с съвсем всички психоактивни субстанции ", допълни той.

" Това, което сподели министър председателят, че фентанил е нова дрога, не е правилно. Фентанилът го има от доста време “, акцентира той.

По думите му би трябвало да се сътвори фонд за зависимости. Той уточни, че има законово съображение за това.

" Публична загадка е, че достъпа до опиати е елементарен “, уточни Турлаков.

Той очерта и профила на подвластните през днешния ден у нас. По думите му съотношението на мъже и дами се е изравнило. При хероина и кокаина имало трендове 3:1 мъже към дами, само че към този момент не е по този начин.

" Много рядко имаме взаимозависимост единствено към едно вещество. По-скоро има полизависимост. Изключително с ниска възрастова граница. Хора на 15-16 години идват при нас за съвещания с изразен проблем “, акцентира Турлаков.

" Следващата стъпка, която би трябвало да бъде направена за предварителна защита би трябвало да е Фонд зависимости “, безапелационен бе той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР