Хората избират банки, които дават по-високи лихви по депозитите, в

...
Хората избират банки, които дават по-високи лихви по депозитите, в
Коментари Харесай

БНБ каза колко са лихвите по новите влогове в левове и евро

Хората избират банки, които дават по-високи лихви по депозитите, в които да сложат парите си.

През септември междинният размер на лихвите по новите влогове на жители в евро е 1,04%, демонстрират данни на Българска народна банка. Това е с 0,74% повече от междинния размер на лихвите, които даваха банките преди една година.

При новите левови депозити лихвите са по-ниски в сравнение с при влоговете в евро - приблизително 0,63%. Това е нарастване с 0,35% по отношение на септември предходната година. Оказва се, че хората със средства в евро имат по-голямо предпочитание да държат парите си на по-висока рента. Затова по-често избират банки, които дават по-високи лихви. А междинният размер на лихвите по новите депозити в евро е по-висок в сравнение с по новите левови влогове на семействата.

През септември новите левови депозити на семействата са в размер на 188 млн. лева, което е растеж с близо 93% по отношение на същия месец на предходната година. Новите депозити в евро са в размер 166 млн. лева, което е нарастване със 154% на годишна база.

Лихвите по заемите за семействата през септември остават съвсем без смяна. Лихвите по новите жилищните заеми са приблизително 2,61%, а по потребителските - 8,59%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР