Хората искат оставката на Иван Гешев, защото са с нулево

...
Хората искат оставката на Иван Гешев, защото са с нулево
Коментари Харесай

Минчо Спасов: В прокуратурата действа ОПГ за завземане на бизнеси

Хората желаят оставката на Иван Гешев, тъй като са с нулево доверие в прокуратурата, там работят ОПГ за завладяване на бизнеси и дразнене на хората. Това разяснява в студиото на „ Тази заран “ по бТВ  Минчо Спасов , някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори".  

Спасов, който е правист, сподели съответен сигнал за " абордаж " на бизнес. В сигнала се показва, че охранителната компания " Делта гард “ е " рейдвала " фотоволтаична централа в Сливенско, като е заплашвала немския вложител.  

Именно фрагменти на " Делта гард " участваха в контрапротестите, които подкрепяха избора на Иван Гешев за основен прокурор, уточни Спасов.  Смята се, че те са забъркани и в провокациите на сегашните цивилен митинги, които упорстват за оставките на Гешев и на държавното управление.

Ексдепутатът  припомни мистерията с тефтерчето на Филип Златанов, някогашния ръководител на Комисията за определяне и попречване на спор на ползи, което бе откраднато от автомобила на експерт по време на прокурорското следствие.  

" В тефтерчето имаше  инициали Б.Б. и Д.П. Наблюдаващият прокурор по това дело беше трансформирал буквите Д.П. на цифрата 10, а внезапно по-късно тефтерчето изчезна. Без Златанов да е оспорил, че това е неговият почерк, внезапно прокуратурата изиска спомагателна почеркова експертиза  и пътувайки към нея, след самопризнание на Златанов, че е създател на текста, тефтерчето изчезна ",  напомни Минчо Спасов.

" Точно тези прокурори, които фалшифицират писмени доказателства или те изчезват – доказателствата по делата, са на послушание на господин Пеевски, счита юристът.

" Кого пази прокуратурата - Д.П., не Б.Б, буквите на Б.Б. не бяха изменени на 88. Затова Б.Б. е толкоз изплашен сега. Борисов дори сподели, че не познавал квотата на ГЕРБ във Висш съдебен съвет преди дни, добави евродепутатът ", разяснява Спасов. Той предвижда, че " членовете на Висшия правосъден съвет, които избраха Гешев за основен прокурор, ще са идващите, на които протестиращите ще желаят оставките ".

" Голяма част от тях са минали през кабинета на Пеевски ". В миналия Висш съдебен съвет моя позната ми сподели, че е била унижена по този метод, бидейки от парламентарната квота на ГЕРБ, те са я прекарали първо през кабинета на Пеевски и по-късно през Искра Фидосова (тя беше юридическата " шпага " на ГЕРБ в Народното събрание), разкри още ексдепутатът.  

 

ПРЕВЗЕМАНЕ

" На 10 януари тази година стават рейдовете във фотоволтаичната централа в село Оризари в Сливенско. На място отива юрист. Посреща го персонално Димитър Спасов - Каратиста и декларира, че в случай че продължава да се спънка, ще има конфликт с основния прокурор. Това е открита опасност. Случаят с " Осемте джуджета ", който всички чухме и видяхме, само че по който прокуратурата мълчи, демонстрира, че точно " Делта гард " и Петьо Еврото са били част от " предизборната " акция на Гешев ",  разказа Минчо Спасов пред бТВ.

 

ОСТАВКА? 

 Пламен Киров: В президентството не се влиза, като че ли се щурмува наркокартел Според преподавателя по право проф. Пламен Киров има конституционни спънки пред това основният прокурор да подаде оставка. " Има избрани дейности на основния прокурор, които могат да доведат до оставката му, само че при всички случаи това минава през гласоподаване на Висшия правосъден съвет. ", разяснява Киров пред бТВ. Той дефинира показната спецакция на прокуратурата в президентството, когато бяха арестувани двама върховен сътрудници на президента, като " непремерено деяние ". Прокуратурата има право да притегля към обвиняване чиновници на администрацията на президента, само че методът, по който го направила, бе крайно несъответствуващ, счита юристът, който е някогашен парламентарен арбитър.  Не се влиза по този начин в постройката на президентството - като че ли се разрушава някакъв наркокартел. Това е крупна неточност ", разяснява преди дни проф. Киров пред БНР.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР