Хората дават на времето много повече стойност, отколкото то заслужава.

...
Хората дават на времето много повече стойност, отколкото то заслужава.
Коментари Харесай

Някои смятат, че ще се изправят пред вечността едва след смъртта...

Хората дават на времето доста повече стойност, в сравнение с то заслужава. То е инструмент, който може да се съпостави с квадратчетата на милиметрова хартия, върху които проектант основава проект за бъдеща постройка...
Вие изграждате живота си, фокусирайки се върху „ квадратчетата “ на времето. Удобни са. Ако знаете, че в това „ квадратче “ ще имате среща, а останалите участници в събитието одобряват вашето виждане за действителността – най-вероятно срещата ще се състои. Но не мислете, че цялата ви същина е подчинена на това къде (пространството е друга „ милиметрова хартия ”) и по кое време сте в пространствено-времевия континуум. Само дребна част от вашето " Аз " се подчинява на тази твърда конструкция, останалата част от " Аз " е отвън нея и се занимава със напълно разнообразни неща.
Например можете непрекъснато и интензивно да поддържате връзка с доста хора. Вие не го осъзнавате, само че в случай че тази връзка спре, незабавно ще го усетите. Някой поддържа връзка повече, различен по-малко, според от това какви са целите му в актуалното му преобразяване. Ето за какво опитът на хората може да бъде толкоз друг.
Ето някои от най-простите образци за този тип връзка: може към този момент да сте изпитали някои от тях. Искате да се обадите на някого и след няколко секунди този човек ви се обажда. Усещате болежка в избрана част от тялото, а по-късно установявате, че ваш непосредствен човек е имал болежка на същото място по същото време. Хрумва ви забавна мисъл, само че не вършиме нищо, а по-късно някой идва при вас със същата концепция – вие и този човек сте получили концепцията от един и същи източник, с който и двамата сте неумишлено свързани.
Ако виждате повтарящи се сънища, в които се появяват едни и същи участници, най-вероятно срещате другари, които не са във физически тела или са въплътени на друго място и поддържат връзка с вас посредством сънища. В света на пространството и времето вие сте били в леглото си от 3:00 сутринта до 3:05 сутринта, само че вашето прекарване се е разгърнало надалеч оттатък това легло и имате възприятието, че е траяло часове. Обратно, прекарване, което в реалност е лишило няколко часа, може вътрешно да се схване като случило се за пет минути.

Например до момента в който са под внушаемост, хората могат да стартират да приказват на езици, които в никакъв случай не са познавали, да разказват места, на които в никакъв случай не са били, да предсказват тъкмо бъдещи събития и така нататък В психотерапевтични сесии откривате други персони в себе си, които са повлияли на държанието ви без ваше познание. Когато разговаряте с група хора или близки другари, може внезапно да започнете да изричате неща, за които самият вие не сте имали визия, само че които ненадейно ви учудват със своята значителност и дълбочина.
Човекът е голямо, комплицирано създание. Вие не сте лимитирани от пространството и времето – там, където тялото и мозъкът ви се намират сега. Следващият път, когато преглеждате проектите си за седмицата, помислете за това! Помислете какъв ще е персоналният ви принос, да кажем – в идната ви среща довечера. Помислете какъв брой сте могъщи, с какъв брой същества сте в контакт във всеки един миг от времето. Може да вършиме същите неща както нормално, само че в случай че се закотвите в тази голяма същина, ще можете да видите личния си живот от напълно нова вероятност. Включително ще престанете да се възприемате като заложник на времето и ще станете негов основател.
Всъщност вие в действителност имате принос в основаването на времето. Вие, дружно с доста други, сте основали тези рамки, в които е комфортно да се играе. Това е една от часстите на игралното поле, опростява играта, само че в действителност не е толкоз значима. Да, времевите структури са лимитирани по формулировка – има 365 или 366 дни в годината – само че самото време си остава безконечен запас. Това е кръг, който продължава да се върти и не стопира даже след гибелта. Формите не престават да се трансформират, само че времето в никакъв случай няма да свърши. Както, апропо, и пространството. Това, което не сте съумели да извършите в една времева конструкция, постоянно можете да довършите в друга.
Вие сте пристигнали на Земята, наред с други като вас, с цел да научите по какъв начин да извършите допустимо най-хубавия избор. И времето се трансформира в огромен асистент. Дава ви граници, в които е по-удобно да работите. Например от три до пет следобяд можете да извършите A или C. Много по-лесно е да се справите с подобен комплект, в сравнение с в случай че имате разполагаем вечността и безпределно доста благоприятни условия. 
Ако смятате, че времевата рамка за взимане на някои решения е прекомерно тясна, можете да извършите нещо по въпроса. Възможно е да отидете на равнище по-високо и да извършите подобаващия избор към този момент там, с цел да освободите време за себе си. Има хора, които, в противен случай, се оплакват от остатък от време. Те са по-склонни просто да се пуснат по течението, вместо да създадат избор. Във всеки случай ви съветваме да не приемате времето прекомерно съществено. Вие живеете във вечността тъкмо в този момент. Някои считат, че ще се изправят пред вечността едвам след гибелта. Все отново вечността е актуалният миг във времето. То няма начало и край. Никога не спираш просто да бъдеш.
Из „ Да бъдеш в света “,  Шепърд Худуин
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР