Хората често подценяват крушите като сезонен есенен продукт и предпочитат

...
Хората често подценяват крушите като сезонен есенен продукт и предпочитат
Коментари Харесай

ДАР ОТ ПРИРОДАТА: Яжте круши срещу тези болежки

Хората постоянно подценяват крушите като сезонен есенен артикул и избират да ядат ябълки или тиква. Американският диетолог Ейми Гудсън разказа изгодите за здравето от крушите за портала " Eat This, Not That! ", решавайки да се пребори с тази неправда и да изброи непредвидените за мнозина техни свойства.

Основното преимущество на този плод съгласно диетолога е високото му наличие на фибри. Той поддържа чувство за задоволеност за по-дълго време и вследствие на това не преяждате.

" Средно огромна круша съдържа към 6 грама фибри ", сподели тя.

Специалистът добави, че в този плод има два типа фибри - разтворими и неразтворими. Първият контролира равнищата на кръвната захар и холестерола, възстановява работата на червата, а вторият почиства организма, отстранява токсините и оказва помощ за понижаване на риска от развиване на хронични болести, като диабет вид 2.
свързани новини14129на 15.10.2020
В допълнение, крушите са богати на флавоноиди - хранителни антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства, намаляват равнищата на холестерола в кръвта, контролират кръвното налягане и предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, предава " Дарикнюз ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР