Хора от цял свят отбелязаха международния ден за изкореняване на

...
Хора от цял свят отбелязаха международния ден за изкореняване на
Коментари Харесай

„НЕ“ на насилието: Хиляди по света се включиха в протести срещу насилието над жени

Хора от целия свят означиха интернационалния ден за премахване на насилието против дами.

Хиляди излязоха по улиците на Париж и други огромни градове във Франция. Съветът на Европа пресмята, че сред 12 до 15% от дамите на континента стават жертви на домашно принуждение всеки ден.

Франция е записала 121 убийства на дами през тази година, в съпоставяне със 118 през 2022 година Испания ускори законодателството за справяне с този проблем. Но деятели настояват, че нови типове принуждение излизат на напред във времето през новите технологии, в това число изкуствения разсъдък.
Важно е, че гласът на дамите и гласът на всички хора против насилието, против всички типове принуждение против дами, се чува мощно и мощно.
Ана Редондо – министър на равните благоприятни условия на Испания

В Рим бе отдадено значение на неотдавнашното ликвидиране на 22-годишната студентка Джулия Чекетин, осъществено по всяка възможност от някогашния й другар, задържан в Германия. Престъплението шокира цялата страна.

От началото на годината доникъде на ноември в Италия са регистрирани 102 убийства на дами, 82 от тях от членове на фамилията или сегашни или някогашни сътрудници, сочат данни на вътрешното министерство.

Около 500 дами се събраха в квартал Шишли в Истанбул. Разпънаха транспаранти с надписи „ Няма да мълчим “ и „ Жените са обединени и се борят против насилието от страна на мъжете “.

Подобни митинги и шествия имаше в Съединените щати, Латинска Америка и Азия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР