Хора копаят незаконно въглища над рудник Ораново”. Тази нерегламентирана дейностможе

...
Хора копаят незаконно въглища над рудник Ораново”. Тази нерегламентирана дейностможе
Коментари Харесай

Копаят незаконно въглища от мина „Ораново“

Хора копаят нелегално въглища над рудник " Ораново”. Тази нерегламентирана дейностможе да докара до съдбовни последици. Това съобщи пред Нова телевизия кметът на Симитли Апостол Апостолов. Изказването му беше във връзка нещастието, разиграла се през вчерашния ден в рудника, когато служащ почина след затискане от една от вагонетките. От Инспекцията по труда обявиха, че ще им бъдат нужни няколко дни, с цел да станат ясни аргументите за нещастието и дали в рудника обезопасяването е било на нужното равнище.

" Преди няколко месеца дадохме сигнали до всички институции, че в рудника се копае нелегално. Такива сигнали бяхме получили от поданици на квартал " Ораново” в Симитли. Общината не може да вземе никакви ограничения, по тази причина прехвърляме топката към останалите институции. Ние не бягаме от отговорност, само че въпреки всичко хората се тормозят, че там може да се случи нещо доста неприятно, поради това че се копае над рудника и най-вероятно се вадят въглища, както споделят хората”, изясни Апостолов.

Той означи, че съгласно старите миньори е останал един слой въглища в горната част на рудника. След като той се вади, има заплаха мината да потъне. " Това приказват хората. Аз не съм експерт и не мога да кажа сигурно дали е така”, добави кметът на Симитли.

Той дефинира рудника като " плод на незаконната приватизация в нашата държава”. " Откъдето и да погледнете рудник " Ораново” в профил, той наподобява на концлагер, само че за изискванията вътре нищо не мога да кажа”, съобщи още Апостолов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР