Хора, които не разбират български език масово гласуват в Асеновград

...
Хора, които не разбират български език масово гласуват в Асеновград
Коментари Харесай

В Асеновград гласоподаватели не разбират български език, но си знаят номера

Хора, които не схващат български език всеобщо гласоподават в Асеновград през днешния ден на локалните избори за кмет и общински съветници. Това видя екип на Actualno.com в асеновградското ОУ " Никола Вапцаров ". Млади девойки, които не можеха да ни отговорят за какво са пристигнали в образователното заведение през днешния ден, чакаха на опашка пред 53-та секционна изборна комисия. На въпроса защо идват да гласоподават и какво желаят да се промени в Асеновград всеобщият отговор бе " всичко ", " няма да споделям " и " нищо, по този начин да е добре ". А някои, които не разбираха български език, пристигаха в секциите с придружители. Именно те ни обясниха, че .
Изборно напрежение преди обяд в града нямаше, само че в следобедните часове в същото учебно заведение се бяха събрали екипи на полицията и общината в града, като имаше представител и на Общинската изборна комисия (ОИК). Засега не излиза наяве какво тъкмо се случва там. Но ще продължим да следим обстановката. Много неща би трябвало да се трансформират в Асеновград, сподели различен асеновградчанин, който през днешния ден е упражнил своя избор. Той уточни, че " кметът, който и да е той, би трябвало да е измежду народа, да се среща с тях и да ги пита какви проблеми имат ".
Мъжът разяснява, че е редно да не се чака сигнал от жителите, а нередностите да се виждат от самия градоначалник, който да подхваща своевременни ограничения. Даде и образец с похлупак на шахта, който бил развален и поради това, хлопвайки в дупката, били нанесени материални вреди по автомобила му. " От 30 години нищо не се е трансформирало и още не съм решил дали да гласоподавам и за кого ", изрази мнението си различен асеновградчанин. Членове и ръководители на секционни изборни комисии разясниха, че интензивността в няколко от секциите е била всеобща доникъде на деня. Наложило се е даже да се вика и полиция поради основало се напрежение, което било потушено.
До следобедните часове своя избор бяха упражнили близо 14 000 асеновградчани, което е към 26% изборна интензивност. Подадени бяха общо четири тъжби в Общинската изборна комисия в Асеновград. Основните проблеми, разказани в три от документите, касаят унищожаване на пропагандни материали, които са на разстояние по-малко от 50 метра от Секционна изборна комисия (СИК). Четвъртият сигнал е бил за откриване тайната на вота. " Проверка е открила, че няма такова нарушаване ", увери ръководителят на ОИК-Асеновград Иван Гогов. Алармирано е, че един от членовете при прегъване на бюлетината е разкрил вота. Проблемът е позволен, като членът на СИК към този момент е изместен на друга позиция - няма да сгъва и подава бюлетини на гласоподавателите.
Най-висока изборна интензивност в Асеновградско към 13:00 ч. е имало в Дом за възрастни с физически увреждания - над 63%, а най-ниска - 4% - в селата Врата и Сини връх.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР