Хонконгските власти заявиха днес, че ще предприемат мерки срещу мистериозна

...
Хонконгските власти заявиха днес, че ще предприемат мерки срещу мистериозна
Коментари Харесай

Хонконг трепери заради мистериозна епидемия, убила 700 души преди близо 20 години

Хонконгските управляващи обявиха през днешния ден, че ще подхващат ограничения против мистериозна зараза, съобщи Асошиейтед прес.

Предполага се, че заболяването е пренесена от хонконгци, които са посетили град в Китай. В Хонконг са регистрирани пет случая на епидемията, а в китайския град Ухан, ситуиран на запад от Шанхай и на към 900 км северно от Хонконг, инфектираните са 44.

Избухналата предишния месец зараза съживи спомените за вируса на Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС), който през 2002-2003 година лиши живота на над 700 души в Китай, Хонконг и други страни.

Здравните управляващи на някогашната английска колония внедриха през вчерашния ден на градското летище спомагателна система за следене на температурата на идващите пасажери. Лидерката на Хонконг Кари Лам, която през вчерашния ден посети хонконгската влакова гара, прикани всички пасажери, при които се проявят признаци на болестта, да носят хирургически маски, да потърсят здравна помощ и да оповестят на лекарите къде са били.

Здравните управляващи на Ухан оповестиха, че през вчерашния ден 11 от 44-мата инфектирани са били в сериозно положение. За всички заболели се поставят медицински грижи при изискванията на карантина. Други 121 души, които са били в непосредствен контакт с болните, са сложени под наблюдаване.

Повечето от случаите в Ухан се свързват с локалния пазар за морски блага, където за ястие се оферират диви животни, които могат да придвижват вируси, рискови за хората. Пазарът е дезинфекциран.

Най-често срещаният признак на болестта е треската. По-редките признаци са компликации при поемане и инфекции на дробовете.

Най-скорошните случаи в Хонконг са две дами, които са посетили Ухан през последните 14 дни, само че за които няма информация да са посетили пазара за морски блага.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР