Хонконгската фондова борса отправи неочаквано предложение да купи тази в

...
Хонконгската фондова борса отправи неочаквано предложение да купи тази в
Коментари Харесай

Хонконгската борса изненадващо поиска да купи Лондонската

Хонконгската фондова борса насочи ненадейно предложение да купи тази в Лондон за няколко десетки милиарда $, предадоха " Файненшъл таймс " и " Блумбърг ".

Стойността на договорката е 32 милиарда лири (около 36 милиарда евро). Става дума за по 20.45 лири за акция.

Ако сходна договорка се подписа, би била най-голямата в историята на борсата. Хонконгската фондова борса, една от най-важните в света, към този момент има Лондонската борса за метали след договорка за 1.4 милиарда паунда през 2012 година

Според " Файненшъл таймс " Чарлз Ли, изпълнителен шеф на борсата, се пробва да я трансформира в " повсеместен магазин " за вложители, гледащи към Китай с концепцията, че страната ще продължи да отваря финансовите си пазари за останалия свят.

В известието си Ли изяснява, че двете тържища дружно " ще свързват Изток и Запад, ще са по-диверсифицирани и ще могат да оферират на клиентите повече нововъведения, ръководство на риска и благоприятни условия за търгуване. " По думите му това би основало " водеща световна борса, която се разгръща върху Азия, Европа и Съединените щати. " Това е и " избор на доверие в Лондон и бъдещата роля на Обединеното кралство като световен финансов център. "

Предложението пристигна в миг, когато Китай пробва да омекоти резултата от икономическото закъснение и комерсиалната война със Съединени американски щати.

" Блумбърг " отбелязва, че с сходна договорка може да се сложи под въпрос договорката, с която Лондонската фондова борса желае да се трансформира, придобивайки световната компания за финансови услуги " Рефинитив " за 27 милиарда $. Хонконгската борса обаче слага изискване - отвод от договорката.

Лондонската фондова борса удостовери офертата, само че добави, че резервира уговорката си към " предлаганото придобиване на Рефинитив холдингс ", написа " Ройтерс ".

Междувременно министърът по въпросите на бизнеса Андреа Ледсъм, която даваше изявление за " Блумбърг " сега на известието, сподели, че английските управляващи биха " гледали доста деликатно всичко, което има последствия за сигурността на Обединеното кралство ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР