Хонконг. Възникнаха сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг, когато

...
Хонконг. Възникнаха сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг, когато
Коментари Харесай

ТАСС: Възникнаха сблъсъци между полиция и протестиращи в Хонконг

Хонконг. Възникнаха конфликти сред полиция и протестиращи в Хонконг, когато въоръжени с щитове и гумени палки, полицейски групи в Хонконг в събота вечер започнаха интервенция по разпространяване на стачкуващите в континенталната част на Хонконг, заяви локален ефирен канал,цитиран от TACC .
Редовни антиправителствени митинги се организират в събота в разнообразни елементи на Хонконг. В някои квартали шествията не бяха позволени и полицията пристъпи към тяхното разгонване.
Хиляди проправителствени деятели организираха огромен родолюбив протест в центъра на града в поддръжка на управляващите и полицията. Протестиращите държаха китайски флагове, изпяха химна и осъдиха радикалните деятели за техните провокации, принуждение и безредици.
Преди повече от два месеца в Хонконг избухнаха всеобщи митинги против законопроект, иницииран от локалните управляващи, който трябваше да откри механизъм за екстрадиция от Хонконг в континентален Китай за гонене на лица, обвинени в нарушение на китайски закони или търсени от китайските управляващи. Под публичен напън ръководителят на локалната администрация отдръпна законопроекта от дневния ред, само че това не спря вълната от митинги.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР